Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jens Lekman med ny låt om kundservice

När Jens Lekman ombads skriva en låt om kundservice nappade han direkt. Låten Regarding a package handlar om alla konstigheter han fått skickat till sig via posten.

Det har varit tyst från Göteborgsartisten Jens Lekman sedan hans senaste skiva I know what love isn't som kom förra året. Nu är han tillbaka med en ny låt, denna gång på temat kundservice. Låten kom till efter att han hade blivit tillbedd att skriva en låt i ämnet av en amerikansk tidskrift.

Jens Lekman skriver själv på sin hemsida:

"När jag bodde i Melbourne brukade jag få riktigt konstiga (men stundtals väldigt roliga) paket från fans som lyckats spåra min nya adress. Det var paket med mat, damm, träskulpturer, vätskor, luft från Ohio och vid åtminstone ett tillfälle – en död fågel. Förseglad i en plastpåse tydligen, men ändå en död fågel.

Jag säger tydligen eftersom Australien har de kanske striktaste karantänsreglerna i världen och jag hörde bara om det via tullen. De flesta av de här grejerna nådde mig aldrig, ibland kom paketet tillsammans med en lapp som berättade vad som saknades och varför det hade tagits bort. Oftast fick jag ringa upp tullen och prata med dem vilket började ta upp en hel del tid.

Det är egentligen inte en historia som är värd en sång tänkte jag för mig själv, tills Esopus magazine bad mig att skriva någonting på temat kundservice".

Jens Lekman återkommer till Göteborg för två konserter på Knarrholmsfestivalen den 24 och 25 maj.

Lyssna på låten: http://soundcloud.com/esopusmag/regarding-a-package-by-jens

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.