Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Jennie vann "Sveriges mästerkock"

Jennie Walldén kan titulera sig Sveriges mästerkock. I dagarna kommer hennes första kokbok - och hon längtar redan efter att få göra en ny.

Finalen var jämn ända in på desserten. Efter en svårtämjd hjortsadel och ett rafflade smaktest av färska örter var det slutligen Jennie Walldéns magiska gös som gjorde att hon segrade över Carl Bodin Svensk och hans hälleflundra i TV 4:s populära kocktävling på onsdagskvällen.

-Det var en hittepårätt som jag aldrig hade lagat innan, jag tänkte att det fick bära eller brista. Markus Aujulay kallade den för ett mästerverk, så det är en rätt jag alltid kommer att bära med mig, berättar Jennie Walldén om fisken som charmade juryn.

Blandar koreanskt och svenskt

Trots en äggig chokladmousse är det alltså 36-åringen från Malmö som, med två poängs marginal, nu kan titulera sig Sveriges mästerkock.

-Det är fantastiskt roligt. Det tog ett litet tag innan jag fattade vad som hänt, det kändes så overkligt.

Finalen spelades in i december och hon har haft fyra månader på sig att smälta vinsten. Förutom 250 000 kronor vann hon också ett kokbokskontrakt. "Smaker i mitt hjärta - Korea möter väst" släpps redan dagen efter att finalen sänts. I den blandar hon det koreanska köket med italiensk och svensk mat. Redan nu funderar hon på att göra en till.

-Jag har mer tankar, recept och saker jag vill dela med mig av, säger hon.

Vill resa till Korea

Jennie Walldén har tjänstledigt från sitt jobb som marknadschef för att satsa på en karriär som matinspiratör. Hennes dröm är att få jobba med matlagning i tv.

-Jag vill åka till Korea med tv-team och göra ett matlagningsprogram.

Jennie Walldén är född i Korea och det landets matkultur ligger henne varmt om hjärtat.

-Jag hoppas att jag kan inspirera fler att prova på koreansk mat. Den är god, hälsosam och inte så svår att laga.