Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jazzhuset tar farväl med avskedshelg

Jazzhuset går i graven. Nu säger den legendariska Göteborgsklubben farväl med en avskedshelg och mängder av Dj´s som spelat musik genom åren: "Det blir väl någon form av alternativ pop och rock. Det är ju det största som hände på Jazzhuset liksom", säger Erik "Plåt-Erik" Sundfelt.

Erik "Plåt-Erik" Sundfelt började arbeta på Jazzhuset som 17-åring i baren och disken. I dag är han 38 år och driver krogarna Dubbel Dubbel, Folk och PomPom. Genom åren har han arrangerat flera klubbar på Jazzhuset, bland annat Svanen. Men nu är poperan förbi. Jazzhuset ska helrenoveras och en ny satsning är på gång med restaurangen Bonito och klubben Hoki Moki.

LÄS MER: Jazzhuset går i graven

Under helgen, den 5 och 6 maj, kommer flera olika DJ:s spela musik och ta farväl av Jazzhuset. Plåt-Erik är en av personerna som ska vända skivor.

Vad är ditt starkaste minne från Jazzhuset?

– Nä, det är så grusigt. Men tidsandan när man var ung var en jävligt häftig grej. Men det tror jag kids känner idag med. Oavsett om det är techno, hiphop eller indie. Det händer så mycket när man är mellan 20 och 25 år. Man hade väldigt roligt. Och just då var Göteborg musikstaden nummer ett. Håkan Hellström, Broder Daniel och alla i det här gänget. Det var riktigt mäktigt.

Men Erik Sundfelt säger inte riktigt hejdå till Jazzhuset. Han är nämligen en av de personerna som ska vara med och göra om den legendariska jazzklubben till det nya stället.

– Man säger att man inte ska återvända till brottsplatsen. Så jag kanske åker dit nu.... Men jag tycker själva krog-, klubb- och musikscenen måste vara organisk och förändras hela tiden. Jazzhuset har funnits i 40 år, det är rätt mäktigt. Och delvis är samma ägare kvar. 

Jag brukar säga att Jazzhusets rökrum är äckligast i stan. Ska ni göra något åt det?

– Kan rökrum bli fräscha?

Jag har hört rykten om att det ska bli en balkong?

– Det låter fantastiskt. Men det är bara rykten. Idag är det inte bestämt om det ska vara en balkong, men man vet aldrig. Det handlar om bygglov och grannar och så vidare.

Vad ska du spela för musik under kvällen?

– Jag vet inte. Jag får väl köra några nostalgigrejer och lite nya grejer. Det blir väl någon form av alternativ pop och rock. Det är ju det största som hände på Jazzhuset liksom.