Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Janne "Loffe" Carlsson fördes till sista vilan

Han gick bort den 31 augusti efter en lång tids sjukdom. Nu har Janne "Loffe" Carlsson begravts i Katarina kyrka i Stockholm.

På måndagen begravdes skådespelaren Janne "Loffe" Carlsson. Han gick bort den 31 augusti, 80 år gammal, efter en längre tids sjukdom. Familjen och vännerna tog farväl av den folkkäre profilen i Katarina kyrka i Stockholm och han jordfästes på Norra kyrkogården.
 

Var aktiv i över 60 år

Jan Carlsson filmdebuterade 1950 och har sedan dess gjort mängder av stora roller, såväl komiska som dramatiska. Mest känd kanske han blev för sina roller i filmer som "Repmånad" och "Göta kanal".

Förutom filmroller var han också med i flera teateruppsättningar och tv-serier – men var också en begåvad musiker.

2008 deltog han i tv-programmet "Stjärnorna på slottet", tillsammans med Jonas Gardell, Kjerstin Dellert och Christina Schollin.
 

Satsade på att bli 80 år

I samband med sin 80-årsdag i mars berättade han i en intervju med TT att de enda problem han hade med hälsan var knän som krånglade. 

– Det är brännvin. Nä, men man rör ju på sig hela tiden och har massa saker att hålla på med. Man ska inte bli gammal. Det är inget att satsa på, sa han till TT då. 

Han har även tidigare i intervjuer sagt att han hade som mål att fylla 80 år.