Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jan Andersson om Kents sista turné

Fyra snabba frågor till GP:s recensent inför Scandinavium på torsdagskvällen.

Kent är ute på en avskedsturné. Gör de rätt eller fel som lägger av?

- Det är svårt för mig, eller någon annan utanför bandet, att avgöra. Det vet bara de själva. Men om Kent tappat suget eller känner sig redo för att växla om i livet tycker jag att de har fattat ett korrekt, klokt och rätt modigt beslut. Även om det såklart leder till tårar hos många fans, det är ju ändå Sveriges största rockband vi snackar om. Men ett stagnerat Kent skulle inte göra någon glad.

Vilken är din relation till Kent? 

- Min relation till Kent har varit lite upp och ned genom åren. Jag arbetade i Linköping när de slog igenom och såg dem spela i stan. Jag blev väl inte helt övertygad av debutalbumet men knockades som så många andra av deras andra platta, Verkligen, 1996. Därefter lyssnade jag väldigt mycket på Kent i tio år och lite mindre intensivt under de senaste tio. Men de har alltid funnits där, även när jag inte varit odelat förtjust i det jag hört.  

Vilken låt måste de spela i Göteborg för att du ska gå hem glad?

- Oj, svårt att välja, men får jag höra den oslagbara öppningen på Du & jag döden - 400 slag, Du är ånga och Den döda vinkeln – blir jag väldigt glad!

Kent kallar sig själva Sveriges största rockband, finns det några som kan axla den rollen?

- Ett band som fyllt Stockholms stadion och nu kör tre kvällar i Scandinavium, tre kvällar på Malmö Arena och tre på Tele 2 Arena i Stockholm ..? Nej vilket band skulle det vara, Lars Vegas Trio?