Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jake Gyllenhaal talar ut om Heath Ledger

Talar ut om forna kollegan i radioprogram. Skådespelarens död fick honom att förändra sin syn på Hollywood.

Skådespelaren Jake Gyllenhaal besökte nyligen radioprogrammet Fresh Air för att prata om sin nya boxningsfilm Southpaw, men konversationen kom snart att handla om döden och om Jake Gyllenhaals medspelare i Brokeback Mountain; Heath Ledger.

I radioprogrammet spelar värden upp ett klipp från Brokeback Mountain där Jake Gyllenhaal och Heath Ledger spelade förtryckta och separerade älskare.

– Det får mig att tänka på när jag gjorde den scenen med Heath, och vilken ära det var att jobba med honom, och hur vackert hans arbete var. Jag saknar honom som person, jag saknar att jobba med honom. Vad tragiskt det är att vi inte får se mer av hans vackra uttryck, säger Gyllenhaal i programmet.

– Han var otroligt speciell, inte ens det räcker för att sammanfatta vem han är, vem han var, säger Gyllenhaal och berättar även att Heath Ledgers död förändrade hans perspektiv på Hollywood.

– Jag försöker vara närvarande i nuet. Jag försöker ha relationer som är så på riktigt som de någonsin kan vara under en filminspelning och vara i närheten av människor för jag vet att det är ömtåligt och värdefullt. Jag vet att inte bara den här karriären plötsligt kan vara över utan hela det här livet... Och jag tror att förlora Heath och att vara en del av den familj vi som gjorde filmen blev, fick mig att göra skillnad på vad som faktiskt är viktigt i livet.

I intervjun pratar Gyllenhaal även om reaktionerna han och Ledger fick för att de var heterosexuella skådespelare som spelade homosexuella.

– Det var fascinerande, särskilt eftersom vi nog inte förstod vilken framgång filmen skulle bli. Det var en intim och rentav skrämmande sak, speciellt för mig och Heath, att dyka ner i. Det var obekvämt för oss i vissa scener samtidigt som vi djupt trodde på vad filmen sa.

Heath Ledger gick bort 2008 till följd av en olycka med receptbelagda mediciner. Jake Gyllenhaals South Paw har premiär 7 augusti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.