Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbilder.

"Jag fick sömntabletter som sjuåring"

Som liten hade Magnus Uggla ibland panikångest och sömnproblem. En barnläkare skrev då ut sömntabletter till musikern. Men det var ingenting som fungerade särskilt bra berättar han i sitt sommarprat i P1.

I Magnus Ugglas barndom hade familjen en sommarstuga i Sörmland. Hans pappa hade köpt ett stuga som låg långt ifrån vattnet. På det sättet skulle ingen riskera att drunkna, säger Uggla i sitt sommarprat 2016 i P1.

Han berättar också att han som barn under den här tiden hade panikångest och sömnproblem. En barnläkare skrev då ut sömntabletter till den sjuåriga Uggla. Men de fungerade inte särskilt bra.

- Min lilla kropp jobbade emot tabletterna, säger Uggla i programmet.

Han fortsätter att berätta om tiden i barndomen då han inte mådde så bra. Föräldrarna bodde inte i sommarstugan med de tre bröderna Uggla. I stället var en av mammans vänner deras barnvakt.

- Hon var inte så snäll, och ingen av oss gillade henne särskilt mycket.

Hans äldsta bror valde tidigt att sluta åka till sommarstugan, men Magnus Uggla tillbringade åtta somrar på en plats som han inte tyckte om. Det var först när kvinnan och mamman blev ovänner som han slapp åka dit, och i stället kunde stanna kvar i Stockholm under somrarna.