Arkivbilder.
Arkivbilder.

"Jag fick sömntabletter som sjuåring"

Som liten hade Magnus Uggla ibland panikångest och sömnproblem. En barnläkare skrev då ut sömntabletter till musikern. Men det var ingenting som fungerade särskilt bra berättar han i sitt sommarprat i P1.

ANNONS
|

I Magnus Ugglas barndomhade familjen en sommarstuga i Sörmland. Hans pappahade köpt ett stuga som låglångt ifrån vattnet. På det sättet skulle ingen riskera att drunkna, säger Uggla i sitt sommarprat 2016i P1.

Han berättar också att han som barn under den här tidenhade panikångest och sömnproblem. En barnläkare skrev då ut sömntabletter till den sjuåriga Uggla. Men de fungerade inte särskilt bra.

- Min lillakropp jobbade emot tabletterna, säger Uggla i programmet.

Han fortsätter att berätta om tiden i barndomen då han inte mådde så bra. Föräldrarna bodde inte i sommarstugan med de tre bröderna Uggla. I stället var en av mammans vänner deras barnvakt.

ANNONS

- Hon var inte så snäll, och ingen av oss gillade henne särskilt mycket.

Hans äldsta bror valde tidigt att sluta åka till sommarstugan, men Magnus Uggla tillbringade åtta somrar på en plats som han inte tyckte om. Det var först när kvinnan och mamman blev ovänner som han slapp åka dit, och i stället kunde stanna kvar i Stockholm under somrarna.

ANNONS