Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jack Sparrow tillbaka på filmduken

Johnny Depp har inga problem att spela kapten Jack Sparrow. Tvärtom:

-Han kommer över mig lite då och då. Som när jag lämnar barnen i skolan.

Det är en lågmäld Depp i sin vanliga tonade glasögon, skjorta med väst och hatt som möter pressen på ett hotell i centrala London samma dag som den fjärde "Pirates of the Caribbean"-filmen har premiär i Storbritannien. Depp lyssnar intresserat och ler uppmuntrande mot sina yngre kollegor på podiet. En roll så långt man kan komma från den infernaliske Jack Sparrow i filmerna som gett piratgenren ett uppsving.

-Jag älskar att få vara Jack Sparrow, inte minst eftersom jag får chansen att klä mig i damunderkläder, skojar Depp.

Han beskriver det som ett nöje att få lov att vara oberäknelig, upprorisk och overklig.

I filmen "I främmande farvatten", som har Sverigepremiär den 18 maj, ger sig Jack Sparrow ut på jakt efter ungdomens källa tillsammans med - eller snarare i kamp med - Angelica, som är en gammal flamma.

Gravid pirat

Penelope Cruz var gravid när hon gav sig på rollen som den enda kvinnliga pirat som kan mäta sig med Jack Sparrow.

-Filmteamet visste om att jag var gravid när vi påbörjade inspelningen. Men det har inte varit några problem, jag har känt mig så omhändertagen, säger Cruz.

"Pirates"-filmen är den första actionfilm Cruz gjort. Hon hade två månaders träning i att hantera svärd bakom sig när filminspelningarna startade och säger sig absolut kunna tänka sig att göra actionfilm igen. Kanske är det inte det första hon ger sig in på dock.

-Jag brukade vara arbetsnarkoman med två till tre filmer per år. Numera gör jag högst en film per år, säger Cruz som förklarar att moderskapet - hon fick en son med maken Javier Bardem i vintras - inneburit en gradvis, men mycket positiv, förändring.

Cruz spelar dottern till kapten Svartskägg, spelad av Ian McShane, för svenska tv-tittare senast känd som biskopen i "Svärdet och spiran". På frågan om hur länge McShane, som för några år sedan utsågs till teves sexigaste buse, tränat för att bli en sådan buse svarar han:

-Hela mitt liv. Hade jag inte blivit skådespelare hade jag suttit inne.

Ingen Orlando

Filmen är den första i serien utan Keira Knightley och Orlando Bloom. I stället dyker två nya ansikten på filmduken, Sam Claflin som spelar missionär och Astrid Bergès-Frisbey i rollen som sjöjungfru. Dame Judy Dench förekommer i en kort men oförglömlig scen.

-I filmen "Chocolat" dansade jag med henne. Här biter jag av henne örhänget, konstaterar Depp.

Producenten Jerry Bruckheimer hoppas kunna starta inspelningen av film nummer fem så fort som möjligt. Självklart kommer Johnny Depp att spela huvudrollen även i den.

-Jag kan tänka mig att spela gitarr i nästa film, säger Depp.