Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

"Iron Maiden är nog bäst av alla"

Fotbollsmatcher mot krogägare och besök på irländska pubar. Det var några av aktiviteterna som hårdrocksgruppen Iron Maiden ägnade sig åt förra gången de besökte Göteborg. – Jag minns inte så mycket men jag minns att de var jäkligt bra, säger Felix Borg, som såg dem 2011.

På fredag intar det brittiska hårdrocksbandet Iron Maiden Ullevi. Senaste gången Iron Maiden spelade på Ullevi var 2011. Uppståndelsen blev stor när två av bandets gitarrister, Janick Gers och Adrian Smith plötsligt dök upp på Göteborgskrogen The Dubliner efter spelningen. Där efterfestade de långt in på småtimmarna med bland andra golfspelaren Jesper Parnevik. 

Innan spelningen värmde Iron Maiden upp med en fotbollsmatch mot personal från krogen Paddingtons. FC Maiden, som basisten Steve Harris valt att kalla laget, förlorade med 0–1 mot krogpersonalen. 
– Steve är en jättebra spelare. Han var på väg att bli värvad till West Ham en gång i tiden, säger krogägaren Leroy Dearden, som själv var med och spelade.

Leroy Dearden har känt Steve Harris i många år och när Iron Maiden är i Sverige brukar de alltid försöka klämma in en match. Senast spelade de på Överåsvallen. Men han vågar inte säga om det blir någon match den här gången.
– De har ett späckat schema, men vi kommer att träffas på något sätt. Däremot vill jag inte berätta när och var, säger han.

LÄS MER: Landvetter redo för Iron Maiden

Fredagens konsert blir Iron Maidens fjärde på Ullevi. Felix Borg är Iron Maiden-fan och besökte förra spelningen, under 2011 års turné, The Final Frontier Tour. Då spelade bandet många gamlar låtar. På fredagens spelning kan vi förmodligen förvänta oss mer nytt material, tror Felix Borg, som ska gå även denna gång.
– De spelar nog en del från nya skivan. Men det är klart de bränner av hitsen också. Jag minns inte så mycket från förra gången, men det var jäkligt bra.

Det är sjunde gången totalt som Felix Borg ser Iron Maiden live. Han förklarar att han tidigt började lyssna på bandet och att det var Iron Maiden som fick honom att lyssna på hårdrock överhuvudtaget. Enligt honom är det ingen slump att intresset är så stort för just Iron Maiden.
– De är framför allt jävligt bra live. De är nog bäst av alla. De har en otrolig energi och låter riktigt bra för att vara så gamla, säger han.

Felix Borg tror att Iron Maiden kommer att leverera även på fredag.
– Jag hoppas att de kör Rime of the Ancient Mariner. Den har jag hört live en gång och det var riktigt mäktigt.

RÖSTA: Vilken är din favoritlåt med Iron Maiden?