Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Interna bråk på nattklubben Nefertiti

Enligt ett flitigt delat inlägg på Facebook är livemusiken på den anrika jazzklubben Nefertiti hotad. Det dementeras av Bernt Andersson, ordförande i den ideella förening som driver klubben.

En person har lagt upp ett inlägg på Facebook som har delats hundratals gånger. Där står det att en del av personalen på klubben planerar en kupp på Jazzföreningen Nefertitis årsmöte den 23 maj. En ny styrelse påstås vara på väg att väljas in - med syfte att lägga ner livemusiken och göra om Nefertiti till endast en dansklubb.

I inlägget står det att det innebär ”slutet på en av Europas fräckaste jazzklubbar” och ”ingen mer livejazz i världsklass på Nefertiti”. Allmänheten uppmanas att bli medlemmar i föreningen och göra sin röst hörd på årsmötet.

GP har sökt personen bakom inlägget som menar att hen varken kan eller vill kommentera det hela.

Många undrar vad som pågår på nattklubben och har ställt sig frågan: Är det här slutet för jazzmusiken på Neferiti?

Föreningens ordförande Bernt Andersson dementerar spekulationerna:

”Skvaller och rena missuppfattningar”, skriver han i ett mejl till GP.

En person som arbetar på Nefertiti går i ett eget Facebook-inlägg till motangrepp mot påståendena. Att personalen skulle vilja bli av med livemusiken är helt fel, tvärtom önskar de "att det ska vara mer livekonserter”.

GP har varit i kontakt med personen från Nefertiti som skrev inlägget. Personen vill inte ge en kommentar.

Bernt Andersson, föreningens ordförande, vill inte kommentera situationen mer utan att först ha rett ut saken och hört medlemmarnas uppfattningar på årsmötet. Men han passar på att tona ner hotet mot livemusiken.

”Jazzverksamheten är inte hotad”, skriver han i ett sms till GP.