Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Inte ofta en tjej får rollen som starkast och galnast"

Margot Robbie berättar om sin insats i Suicide Squad. Nu kan filmen slå rekord, trots all hård kritik.

Margot Robbie spelar Harley Quinn i Suicide Squad-filmen, som nyss fått motstå hård kritik.

Kritiken mot filmen där Robbie spelar en expsykiatriker och mordlysten partner till Jokern (spelad av Jared Leto) mjuknar något när skådespelarens insats kommer på tal. Det är nästan på egen hand som hon förser Suicide Squad med humor, distans och inställningen att inte att inte ta allt på för stort allvar, skriver Nöjesbladet.

- Det händer inte ofta att en tjej får en roll där hon är galnast, roligast eller starkast, säger Robbie i en intervju till Nöjesbladet.

Dock är inte alla överens om Robbies rollprestation, som även kallats ett "halvvuxet, sensuellt, men ändå humorlöst odjur". Det har också sagts av recensenten David Ehrlich att Robbies "rumpa syns mer i filmen än flera av birollerna", och att hon "sexualiseras till en extrem nivå". Vidare anses hennes karaktär vara en "karikatyr av den manliga fetischen, samt mäns psykiska våld mot kvinnor".

Margot Robbie står ändå stadigt, trots kritken mot henne och kollegorna i filmen. I Suicide Squad fick hon helt fria tyglar av regissören David Ayer.

– Jag kunde inte gå för långt. Det var ingen som sa att det var för mycket eller att det var överdrivet. Det fanns inga ramar, säger Robbie.

LÄS OCKSÅ: Suicide Squad-stjärnorna om hatstormen

Har klarat sig utan hjälp

Margot Robbies karaktär Harley Quinn har inte helt främmande drag för skådespelerskan, gemensamt för de båda är att de gått sin egen väg. Robbie har klarat sig själv i den hårda filmindustrin, utan någon släkting som tidigare varit i branchsen, eller någon annan som kunnat hjälpa henne få roller i Hollywood. Nu har hon synts i bland annat Legenden om Tarzan och The Wolf of Wallstreet. 

Det var först när hon hoppade in i en australiensk tv-serie som hon insåg att man faktiskt kunde arbeta med skådespeleri på heltid. 

– När jag växte upp hade jag inte en tanke på att man kunde göra det här på heltid. Jag medverkade i dramer i skolan för att jag tyckte att det var kul. Sen förstod jag att det kunde bli mitt jobb, säger hon.

Filmen kan slå rekord trots kritikerstormen

Publiken har tvärtemot kritikerna inte svikit och om publikströmningen fortsätter på samma sätt kan Suicide Squad slå rekord för en öppning i augusti. Filmen tros kunna dra in 140 miljoner dollar.