Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Inte bara artist - Daniel Adams-Ray vann Öloppet

Daniel Adams-Ray är för de flesta mest känd som musiker. Men nu har han en ny sträng på sin lyra - atlet. Under lördagen vann han det hårda Öloppet i Göteborgs skärgård.

Vi känner kanske bäst igen honom som artist men idag, när världens största swimruntävling ägde rum i Göteborgs södra skärgård, var han en av deltagarna. Daniel Adams-Ray nådde toppresultat med sin lagkamrat Matilda Bertlin och vann hela loppet i den mixade klassen.

– Wow, detta var ett coolt lopp med stenhård konkurrens och otroligt vacker natur. Jag fick en "Sagan om ringen" - känsla av att tävla i denna skärgårdsmiljö, sa Adams-Ray i ett pressmeddelande.

I Öloppet kan man tävla i damklass, herrklass och mixklass. Adams-Ray tävlade tillsammans med Matilda Bertlin och kammade med deras lag, YO Running Club / HEAD, hem en delad förstaplats i mixade klassen.

Ur våtdräkten till scenen

Ingen rast ingen ro. Direkt efter loppet begav sig Daniel Adams-Ray till Örebro för att stå på scen redan samma kväll vid 22:00, skriver SVT Nyheter.

– Jag har värmt upp rejält kan man väl säga, säger Daniel Adams-Ray till SVT.

Han tar risken att bli trött med ro. Tidigare har han gjort spelningar med feber, och eftersom han tränar mycket uthållighetssport till vardags är han inte orolig.

–Jag är en morgonmänniska och passar på att simma eller springa tidigt innan jag ska till studion. Det blir ungefär 10 timmars träning per vecka, säger Adams-Ray.

Härligt med vinst

Trots sina tidigare framgångar med Snook och sin solokarriär kändes det stort att vinna Öloppet. Adams-Ray beskriver det som den roligaste bragden hittills inom sportsliga sammanhang. Laget kom i mål med tiden 04:29:08.

– Det är stort att vinna. Det är ett lopp med många bra atleter som är med, säger han till SVT.

Och fler vinster kan det bli. I början av september ska Daniel Adams-Ray åter klä på sig våtdräkten och tävla i nästa swimruntävling som kommer att hållas i Stockholms skärgård.