Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Instagramkonto hyllar Lill-Babs med bildskoj

Plötsligt började helt galna fotomontage av Lill-Babs dyka upp på de sociala medierna; ett där artisten står bland Beverly Hills-skådespelarna, ett där hon är motivet på dollarsedeln, ett där hon med rödsprängda ögon röker en joint – och många, många fler.

Instagramkontot som skapar bilderna heter Bild.Babs, och bakom detta något märkliga projekt står ett antal personer som helst vill förbli anonyma.

– Vi gick helt enkelt igång på att det går att göra så mycket bilder (som vi gör själva) som bygger på Lill-Babs-namnet samt hennes fantastiska person, skriver de i ett mejl till GP.

Möjligheterna tycks oändliga. Bland bilderna som finns uppladdade hittills kan en allvarsam Dr Phil-Babs nämnas, komplett med tv-psykologens kala hjässa och kavaj.

På fotot som heter Dill-Babs ligger Barbro "Lill-Babs" Svensson i ett hav av dill och har det härligt.

Under rubriken Smocka-till-Babs har sångerskans ansikte placerats på en boxares kropp, just när denna utdelar ett stenhårt slag mot sin motståndare.

Det är dock inte den mest actionbetonade bilden. Vad sägs till exempel om Kill-Babs, där Lill-Babs är iklädd den gula uniform som Uma Thurman bär i kampsportsrullen Kill Bill?

Vad tycker Lill-Babs då själv om kontot? GP når sångerskan när hon befinner sig i trafiken. Hon växlar ner och skrattar.

– Det är jättekul! Den där med Dill-Babs och så, det gillar jag. Jag har skrattat högt när jag har läst.

Så du har känt till kontot ett tag?

– Ja, absolut. Och jag känner mig nästan hedrad. Det är ju gjort på ett så roligt sätt också.

Tack för samtalet! Och kör försiktigt.

– Visst. Nu ska jag köra bil-Babs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.