Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inställd Jullotta kan få nytt datum

Jullotta på Liseberg ställs in på söndagen av säkerhetsskäl. Nöjesparken fattade beslutet vid halv elvatiden på söndagsförmiddagen, i samråd med räddningstjänsten.

På grund av säkerhetsskäl beslutade Liseberg i går att hålla nöjesparken stängd och ställa in Lotta Engbergs julallsång, som bland annat skulle ha gästats av Magnus Carlsson och Elisa Lindström.

TV4 sänder i år Jullotta veckan efter, vilket innebär att torsdagens program från Liseberg utgår. I stället sänds Sommaren med Lotta, en bakomfilm med det bästa från sommarens allsång.

Samtidigt arbetar TV4 och Liseberg på att kunna arrangera en ersättningskonsert för att kunna spela in det inställda programmet. Tillsammans tittar de på en lösning för att kunna få med samma artister.

- Inget är inte klart i nuläget, men vi har fått många reaktioner från tittare som vill se just detta programmet som skulle ha haft dansbandstema, säger Tora Heckscher på TV4.

- Vi kommer inte att öppna parken överhuvudtaget i dag. Vi vill inte att folk ska ge sig ut på vägarna. Vi har jobbat med parken hela natten och gjort bedömningen att parken i sig är säker, men det känns inte rätt att säga åt folk att komma hit samtidigt som räddningstjänsten uppmanar dem att hålla sig hemma, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.