Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inspelningen av julkalendern drar igång

Julen, och även tiden, står på spel när årets julkalenderhjältar reser till universums mitt för att rädda världen.

Under måndagen börjar inspelningen av årets julkalender som bär titeln "Jakten på tidskristallen" där barnen Asrin, Lima och Max är världens sista hopp. För att tiden inte ska stanna precis före julafton måste de färdas genom universum till dess mitt. Till hjälp har de en magisk portal och en excentrisk professor.

- Vi växte upp med 80-talsfilmer som "ET", "Tillbaka till framtiden" och "Indiana Jones". Det är filmer som kombinerar spänning och stora uppdrag på liv och död med hjärta och värme. Det är också det vi vill ta fasta på, säger Tord Danielsson, en av huvudmännen bakom julkalendern, till Dagens Nyheter som har träffat ensemblen.

Julkalendern är löst baserad på Erika Vallins boktrilogi "Speglarnas hemlighet". Även Oskar Mellander, som skrev och regisserade "Barna Hedenhös uppfinner julen" 2013 är medskapare. Ensemblen består av barnskådisarna Monna Orraryd, Naima Palmaer och Vincent Wettergren, julkalenderveteranen Eva Rydberg och Rikard Wolff som spelar skurken Dr Ruben.

- Jag tror att en julkalender som bygger på science fiction och innehåller magi är den roligaste sortens kalender man kan spela in, säger Vincent Wettergren till DN.

Den 1 december är det som vanligt premiär för årets julkalender och först några veckor senare får vi svar på om julens hjältar lyckas rädda universum eller inte.