Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Benjamin Ingrosso satsar fullt ut på att leverera rätt energi på scen i torsdagens semifinal av Eurovision Song Contest.

Ingrosso: Hoppas att alla blir nöjda oavsett

Ute ur kampen eller redo för Eurovisionfinal? Tio länder kan titulera sig finalklara efter den andra semifinalen i Lissabon – om Benjamin Ingrosso klarar motståndet ser han till att Sverige är kvar i Eurovision Song Contest.

Sveriges representant behåller ett grepp om favoritskapet att kvalificera sig till final, när den andra semifinalen avgörs i Lissabon på torsdag kväll. Oddsmakarna tror i alla fall inte att det blir något problem.

- För mig gäller det att leverera fullt ut och så bra jag kan, och i mitt nummer är det viktigast att jag får igenom min energi och njuter så mycket jag kan. Det är då numret blir som bäst, säger Benjamin Ingrosso till TT.

Faktiskt kan tre nordiska länder fixa finalplatserna om man ska tro oddsen. Norges Alexander Rybak, som ju vann hela tävlingen 2009 med låten "Fairytale", är tillbaka i tävlingen med besked, och har varit med i surret sedan han blev klar för Eurovision med "That's how you write a song".

En annan granne i väst, Danmark, hissar vikingasegel och bjuder med artisten Rasmussen på snökaos ihop med skäggiga män genom bidraget "Higher ground". Snön har varit lite för romantiskt dalande under repetitionerna, tycker danskgänget – och hoppas på en sådan där rå snöstorm som man också är van vid i Sverige.

Sticker ut

Att Benjamin Ingrosso också kan ta sig till final är många schlagertyckare och vadslagare överens om. Med ljusrörshowen, som vi känner den från Melodifestivalens scen, fortsätter han att sticka ut i startfältet.

- Vi har fått väldigt bra respons här i Lissabon. Man tycker att det är en bra helhet, tre beståndsdelar som verkligen lirar: Benjamin, låten och numret, säger Karin Gunnarsson, den svenska delegationschefen, till TT.

Men 2018 är ett starkt Eurovisionår med många duktiga konkurrenter, medger delegationschefen. Och Ingrosso själv är inne på att det är ett tufft musikår med mycket konkurrens.

- Samtidigt hoppas jag såklart att jag är en av dem som går till final, det hade varit så fett, säger han.

Viktigt genrep

Förra veckans repetitioner fixade Benjamin Ingrosso utan något större strul, men flera genrep återstår före semifinalen, bland annat det viktiga genrepet som juryn tittar på innan poängen sätts. Hemma i tv-sofforna kan svenska folket räkna med ett ännu bättre framträdande än under Melodifestivalen, förklarar han.

- Och jag hoppas väl också att man, oavsett placering, blir nöjd i alla fall, säger han.

Men vad tror han själv talar för Sverige i semi två?

- Ja, alltså om man får prata lite gott om sig själv så anser jag att vårt nummer känns väldigt modernt och fräscht. Det är inte den typiska Eurovisionlåten, men det är väl skönt med något som känns lite nytt men ändå har en retrokänsla, säger Benjamin Ingrosso.

Hur Sverige placerar sig i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest går att följa på torsdag i SVT1 från klockan 21.