Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Benjamin Ingrosso är storfavorit inför lördagens final i Melodifestivalen. Men han påpekar att vad som helst kan hända.

Ingrosso: "Föräldrarna är chockade"

Han beskriver sig som en "melodisnubbe" – men ett krossat hjärta fick honom att lägga större vikt vid låttexter. På lördag kliver storfavoriten Benjamin Ingrosso upp på Melodifestivalens scen med förhoppning om att bidraget "Dance you off" ska ta honom ut i Europa.

När han var 8 år vann han Lilla Melodifestivalen. När han var 16 år tog han hem "Let's dance".

- Nu bockar jag av stora Melodifestivalen också, skämtar Benjamin Ingrosso, nu 20 år.

Han är den stora favoriten inför finalen och enligt oddsmakarna kommer han att ta en solklar seger. Trots det påpekar Benjamin Ingrosso att vad som helst kan hända – men säger att det vore en dröm att få uppträda för hela Europa.

- Det hade varit helt sjukt om jag vann. Framför allt att komma till Eurovision och visa upp mig själv. Det är utanför det här landet jag vill, så det är en väldigt bra grej att kunna synas i hela jävla Europa, säger han.

Skriver av sig

Bidraget "Dance you off" handlar om en destruktiv relation, där man behöver "dansa av sig" den andra personen, bryta kontakten. Låten är baserad på Ingrossos uppbrott med flickvännen, och det var först efter separationen han började lägga vikt vid låttexter.

- Jag har bara varit en melodisnubbe i hela mitt liv. Folk kallade mig "den levande jukeboxen" eftersom det konstant är melodier i mitt huvud. När vi gjorde slut förstod jag att det fanns så mycket mer att ta in i min text, framför allt när jag kom till USA där texten nästan är mer viktig än vad melodin är, säger Benjamin Ingrosso, och berättar att skrivandet blivit som ett slags terapi.

För att bara vara 20 år gammal har han hunnit med mycket i sin karriär, och det började alltså i en mindre variant av lördagens tävling.

- Jag var 8 år och hungrig, lika hungrig som i dag. Jag ville bara stå på scen, var klädd som Vanheden och brydde mig inte ett skit om vad andra tyckte, berättar han om Lilla Melodifestivalen, och säger att han fortfarande har guldskivan från vinnarlåten "Hej Sofia" ovanför sängen.

Föräldrarna chockade

På lördag ska tolv bidrag göra upp om en plats i Eurovision Song Contest och Ingrosso tror att Felix Sandman, som knep en plats i finalen via Andra chansen, blir den tuffaste konkurrenten.

- Han har ett jävligt bra nummer och han är en av mina närmsta vänner, så jag är bara stolt över att få kunna dela scen med honom.

Benjamins Ingrossos släkt har ett starkt fäste inom nöjesvärlden. Hans mamma Pernilla Wahlgren har tävlat i Melodifestivalen fyra gånger, men några tips av henne har han inte fått.

- Nej, det är en annan typ av Melodifestival jag är med i. Men min mamma och pappa är jättestolta, även om de inte var jättetaggade på att jag skulle göra den här typen av låt. De ser inte det här som en Melodifestivallåt så de trodde kanske inte att det skulle gå hela vägen. Att det gått så bra är de lite chockade över.

Melodifestivalens final sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.