Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Benjamin Ingrosso slutade på en sjundeplats i Eurovision Song Contest.

Ingrosso åker utomlands – och gör ny musik

Efter juryrösterna såg det ut att kunna bli en dunderplacering för Sverige i Eurovision Song Contest, men tittarna svek och Benjamin Ingrosso slutade sjua i tävlingen. Nu laddar han om – och fortsätter satsa utomlands, utan paus.

Länge längtade Benjamin Ingrosso efter att få ställa sig på Eurovisionscenen framför ungefär 200 miljoner tittare och visa upp sin låt "Dance you off" för världen. Väl framför tv-kamerorna tog han vara på varje sekund.

- Jag njöt av de tre minuterna jag fick, det var underbart, säger han till TT.

Numret satt som en smäck och till en början såg det väldigt ljust ut för Sveriges hopp i tävlingen. När de internationella jurygrupperna hade sagt sitt, låg Sverige på en andraplats efter Österrike.

"Jag är så stolt"

Tittarna ville däremot någonting helt annat, och när deras röster presenterades fick Sveriges representant bara 21 poäng, bland de lägsta i tävlingen. I stället blev det Israels Netta och låten "Toy" som vann.

Men trots det hade Benjamin Ingrosso inte velat göra någonting annorlunda med numret.

- Gud nej. Jag är så stolt och jag hoppas verkligen att svenskarna är stolta över mig, så att jag inte har gjort dem besvikna, säger han.

- Och jag tycker det är fett att Sverige har röstat fram mig som vinnare. Jag känner mig stolt över att ni har backat mig med den här låten och det här framträdandet. Det är kul att det syns på juryn att de gillade låten, säger han.

Åker till Los Angeles

Nu är det nya tag som gäller – Ingrosso fortsätter att satsa på musikkarriären utan paus.

- Jag åker på "promo-turné" i England nästa vecka, sedan åker jag direkt därifrån till LA och ska jobba klart på mitt album i fyra till fem veckor. Sedan vill jag bara ut med nästa låt så fort som möjligt, säger han och berättar att han förhoppningsvis kommer att kunna släppa ett nytt album i september.

TT: Om du får drömma fritt, vad vill du med musiken?

- Jag vill att min musik ska kunna spelas över hela världen, såklart, säger Benjamin Ingrosso.