Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ingen Mia Skäringer i uppföljaren till "Hundraåringen"

Lagom till jul kommer uppföljaren till succén Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Men Mia Skäringers karaktär försvinner. In kommer istället Shima Niavarani och axlar en ny bärande roll i den nya filmen.

För tre år sedan blev succéboken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (skriven av Jonas Jonasson) även en succéfilm i regi av Felix Herngren. Filmen som också nominerades till en Oscar får uppföljare - Hundraettåringen som smet från notan och försvann. Robert Gustafsson återvänder i rollen som Allan Karlsson i en originalberättelse som inte bygger på en litterär förlaga den här gången.

Sjukskrivning påverkar rollistan

Mia Skäringer som gjorde rollen som Gunilla i den hyllade filmen, meddelar nu att hon tyvärr inte kommer kunna medverka i uppföljaren. Något som tidigare var bestämt. Anledningen är att skådespelerskan behöver en paus för att tillbringa tid med sin familj och ta det lugnt en tid, skriver Nöjesbladet.

– Jag är sjukskriven på grund av utmattningssyndrom. Sorgligt att inte kunna vara med. Men så välbehövligt med återhämtning och vila. Kul att det blir en tvåa, säger hon i intervjun.

Ny karaktär får växa sig större

Istället för Skäringer får publiken ta del av Shima Niavarani, som tidigare gjort bland annat Boy Machine och 30 grader i februari. Men det är ingen liten roll Niavarani kliver in i, utan nämligen en av de bärande i den nya filmen.

– Det är en stor roll. Benny blev förälskad i henne. Det är egentligen inte så att hon är med istället för Mia Skäringer. Hon är verkligen en egen karaktär, säger Jonas Jonassson till Nöjesbladet.

Författaren till "Hundraåringen" Jonas Jonasson är med som bollplank inför den uppföljande filmen och har stor tilltro till Felix Herngren och Hans Ingemansson, som tillsammans stått för manus.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann sågs av två miljoner biobesökare i Norden och är den hittills mest inkomstbringande svenska biofilmen. Uppföljaren, Hundraettåringen som smet från notan och försvann har premiär på juldagen 2016.