Inbrottstjuven stal deras instrument

- Jag är ledsen, arg och uppgiven. Det säger göteborgsbandet Spiders trummis Ricard Harryson efter att deras instrument stulits vid ett inbrott.

ANNONS
|

Ricard Harryson var först på plats i replokalen när göteborgsbandet Spiders skulle samlas för att spela ihop sig och förbereda arbetet med lite nya låtar. Snabbt upptäckte han att något var fel.

- Elementen stod på trots att det ju är sommar och sedan upptäkte jag att det var stökigt och att fönstergallret var borta, berättar Ricard Harryson.

Efter att ha sökt igenom den ensligt belägna lokalen kunde han snart konstatera att bandets instrument och övriga tekniska utrustning var borta.

- Vi har det verkligen inte fett och det här slår hårt mot oss, men framförallt är det emotionellt jobbigt. Det här var inga dussininstrument som man bara kan ersätta, utan grejer som vi sparat till under lång tid, säger Ricard Harryson och fortsätter:

ANNONS

- När man lagt undan pengar länge för att kunna köpa den där speciella gitarren är det en fantastisk känsla att kunna köpa den, därför blir det också jobbigt när sådant här händer.

Nu har Spiders publicerat en lista över allt som är borta på sin Facebook-sida med förhoppningen att någon ska känna igen grejerna om de dyker upp på Blocket eller någon annan stans.

- Polisen hittade ett gäng skivor som låg slängda i ett buskage i närheten av lokalen. Det var ju bra, men jag tror att chansen att få tillbaka våra grejer är större om vi själva försöker hålla koll på pantbanker och så vidare, säger Ricard Harryson som ändå har små förhoppningar om att få tillbaka instrumenten.

- Vi får se vad som händer, men det som känns bra mitt i alltihop det här är att det är många kollegor och kompisar i Göteborg som hört av sig och erbjudit sig att låna ut sina grejer när vi ska till studion eller har spelningar senare i sommar.

Gå till Spiders Facebook-sida för en komplett lista över vad som stals under helgens inbrott.

SPIDERS

Medlemmar: Ann-Sofie Hoyles, John Hoyles, Olle Griphammar and Ricard Harryson.

Akuella: Med plattan Why don't you samt ett antal spelningar under sommaren.

ANNONS