In Flames på Europaturné med Arch Enemy och Soilwork

Metaljättarna In Flames, Arch Enemy och Soilwork gör en gemensam Europaturné nästa höst, med fyra inplanerade datum i Sverige. Den 1 november kommer turnén till Göteborg och Scandinavium.

ANNONS

Under titeln ”Rising from the north” drar metalbanden In Flames, Arch Enemy och Soilwork ut på turné nästa höst, meddelar Live nation i ett pressmeddelande.

De tre banden ska enligt uppgift bjuda på ”svenskt metalkaos” med start i Malmö den 31 oktober. Dagen efter kommer de till Scandinavium och Göteborg, därefter fortsätter sällskapet till Stockholm och Sundsvall.

Sveriges största metalexport In Flames befinner sig just på en turné som sträcker sig över USA, Asien och Australien.

”Vi kunde inte vara mer peppade på att tillkännage den här turnén. Det var längesen, men nu är vi äntligen tillbaka på scen tillsammans med våra vänner i Arch Enemy och Soilwork. Vi planerar att ge er oförglömlig kväll av melodi och kaos”, skriver bandets sångare Anders Fridén i pressmeddelandet.

ANNONS

Hyllning till svensk metal

In Flames har sedan starten 1990 släppt 14 studioalbum och turnerat världen över. De har tidigare spelat med band som Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden, Megadeth, Judas Priest och Slayer.

Halmstadsbördiga Arch Enemy har släppt elva studioalbum, varav senaste ”Deceivers” kom 2022. Soilwork har i sin tur varit aktiva sedan 1998, senaste albumet ”Övergivenheten” kom 2022.

Turnén är en hyllning till svensk metal, skriver Live nation:

”In Flames, Arch Enemy och Soilwork representerar genrens dåtid, nutid och framtid. Fans kan förvänta sig en uppslukande upplevelse bortom det traditionella konsertformatet.”

Biljetter släpps den 23 november klockan 10 via Livenation.se, för medlemmar den 22 november klockan 10.

Sverigedatum 2024

31 oktober – Malmö Arena, Malmö

1 november – Scandinavium, Göteborg

2 november – Hovet, Stockholm

3 november – Nordichallen, Sundsvall

LÄS MER:Göteborg behöver en stor hårdrocksfestival 2024

LÄS MER:Recension: Lorna shore, Gothenburg film studios, tisdag

LÄS MER:Här är artisterna som kan komma till Ullevi 2024

LÄS MER:Recension: In Flames på Liseberg 21 juni

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS