Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ilskan mot Sean Spicers Emmy-inhopp

"Det här kommer att vara den största publik som någonsin bevittnar Emmygalan, punkt slut!" Så ropade Sean Spicer från sin framrullade talarstol på Emmygalan i Los Angeles i natt. Något som fick många att skratta - och uppröras.

Hans plötsliga framträdande, som avslutade värden Stephen Colberts öppningsmonolog, fick den förbluffade publiken att omväxlande tappa hakan , spärra upp ögonen och skratta besvärat.

LÄS MER: Spicer avgår som talesperson för Vita huset

"Lögnare"

Men även om Spicer framkallade skrattsalvor får valet av hemlig gäst också hård kritik, och sociala medier har fyllts av upprörda kommentarer.

"Jag är inte redo att skratta 'med' Sean Spicer. Jag tycker att han är en ond, opportunistisk lögnare som skadade vårt land", skriver exempelvis filmstjärnan Zach Braff på Twitter och får medhåll av bland andra skådespelaren Kal Penn:

"Sean Spicer må ge sken av att vara en kul kille, men han kämpar fortfarande passionerat mot mänskliga rättigheter, hälso- och sjukvård och amerikanska värderingar".

Ilsket utspel

Spicers profetia om en rekordstor Emmypublik anspelar på hans famösa presskonferens efter installationen av Trump som president i januari.

I ett ilsket utspel anklagade Spicer medierna för att tona ned installationens publikantal. Presskonferensen har bland annat tolkats av komikern Melissa McCarthy i en hyllad sketch i Emmyvinnande "Saturday night live".

Sean Spicer sade upp sig från jobbet som Trumps pressekreterare i juli, och har sedan dess hållit en låg profil. Tills nu.