Idol-juryn tror på killarna

ANNONS
|

-Att ha fått se Laila utvecklas rent personlighetsmässigt har varit en resa i sig, säger Anders Bagge när han minns tillbaka till åren som har gått.

Alexander Bard kontrar blixtsnabbt:

-Och hon har fått smak när det gäller män, det hade hon inte förut, säger han och syftar på de båda Baggarna tidigare var äkta makar.

Trion brister ut i asgarv. Den skämtsamma jargongen och pikarna som tittarna får se i TV4:s musikunderhållningsprogram "Idol" lever även utanför studion.

"Ett killår"

Att de nu efter alla år, Anders och Laila Bagge har varit med sedan 2008 och Alexander Bard sedan 2011, ska dela ut sina sista guldbiljetter till drömmande talanger blir både skönt och sorgligt, tycker de.

För att avsluta på topp har juryn gett sig ut på en auditionturné med rekordmånga stopp - 12 orter mellan Malmö i söder till Kiruna i norr.

-Jag var för mesig i fjol, i år ska jag skärpa till mig och bli hårdare. Det blir det starkaste startfältet någonsin, där tjejerna är lika bra som i fjol men killarna är bättre, säger Alexander Bard. -Det är ett killår, om man nu får säga så, inflikar Laila Bagge.

"Slippa selfies"

När strålkastarna slocknar efter finalen i december väntar nya utmaningar för trion. Anders Bagge flyttar till Los Angeles för att satsa på den egna musiken, Laila Bagge kommer att synas i nya tv-program och Alexander Bard planerar att resa jorden runt, skriva en bok och forska.

ANNONS

-Det ska bli skönt att slippa stå på Ica och vara trevlig och plåta selfies med barnfamiljer. Elementet att bara vara en utbytbar kändis är tråkigt, säger Bard.

Några tips till en kommande jury har de inte - tvärtom.

-Vi vet ju inte ens om det blir en säsong till, säger Anders Bagge.

"Idol" börjar sändas 17 augusti i TV4.

2014: Lisa Ajax

2013: Kevin Walker

2012: "Idol" sändes inte

2011: Amanda Fondell

2010: Jay Smith

2009: Erik Grönwall

2008: Kevin Borg

2007: Marie Picasso

2006: Markus Fagervall

2005: Agnes Carlsson

2004: Daniel Lindström

ANNONS