Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Idol-Adrian: "Hundratals tjejer hör av sig"

Quincy jämför honom med Usher och Fredrik Kempe klassar honom som en av vinnarkandidaterna i Idol. Adrian Jonasson har gått från att vara en vanlig gymnasieelev till flickidol på bara några veckor. Nu tvingas han göra sina sociala medier-konton privata för att inte drunkna i beundrarpost.

- Det är en sjuk känsla och jätteovant. Jag är en person som är snäll men jag hinner inte svara alla. Det är omöjligt, säger han till GP. 

16-åriga Adrian Jonasson från Göteborg är en av de yngsta deltagarna i årets Idol och redan en flickidol. Sedan programmet drog igång och han handplockades av Quincy, under Quincy tours stopp i Angered, har han tvingats göra alla sina sociala medier-konton privata.

- Det är flera hundra tjejer som har skrivit till mig. Jag får frågor om jag vill gå på dejt och de undrar om jag har sovplats. Jag har varit tvungen att blockera vissa, säger Adrian.

Satsar på musiken
Han har bestämt sig för att satsa allt på Idol och har pausat musikstudierna på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, packat väskan och flyttat till Stockholm.

- Jag har packat för tre månader. Går man vidare har man ingen tid att åka hem, då spenderar man hela hösten här med deltagarna.

Hur kändes det att bli handplockad av Quincy?

- Det var jättekul, man får en känsla av att man är speciell. Jag var ju en av väldigt många som ansökte.

Räddades av ett wildcard
Under kvalveckan framförde Adrian låten "Let me love you", men trots att han gav Quincy rysningar och klassades som en av vinnarkandidaterna av Fredrik Kempe röstades han inte vidare. Men under fredagens program valde juryn att ge Adrian ett wildcard. Och med r&b-låten låten "Adorn" tog han sig vidare till första fredagsfinalen den 30 september. 

- Jag har inte varit så nervös på hela tiden som jag var då. Det var inte mitt bästa framförande, men jag gick vidare.

Pressat schema
Idolschemat är fullspäckat med genrep, pressträffar och coaching från tidig morgon till sen kväll. 

- Man vaknar tidigt på morgon och ska träffa sångcoacher, stylister och det är pressträffar där man ska bli intervjuad. Det är sena kvällar och upp tidigt på morgonen igen. Men det är en rolig upplevelse och jag har jättekul. 

Stödet hemifrån har varit enormt.

- Jag får jättemycket stöd och saknar redan familjen och vännerna. Men här är är vi också ett gott gäng och alla är jätteschyssta.

Vem ser du som ditt största hot i tävlingen?

- Alla är jätteduktiga, jag kan inte komma på någon speciell just nu, men det är ett jättestarkt startfält i år. 

Med bara några dagar kvar till första fredagsfinalen känner sig den nya flickidolen laddad. 

- Jag tror att jag kommer kunna leverera väldigt bra. Jag kan inte avslöja mer än att jag kommer sjunga en låt som jag tror att många vet vilken det är. 

Ser du dig själv som vinnaren av Idol 2016?

- Det är upp till folket om de vill rösta eller inte. Vi får se.

Och för att hjälpa alla beundrare på traven, är du singel?

- Ja, säger Adrian och skrattar.