Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Icona Pop vill möta den svenska publiken

De är internationella stjärnor som spelar ihop med kompisar som Zara Larsson och Tove Lo. Nu planerar Icona Pop att erövra de svenska tv-sofforna med sin medverkan i "Så mycket bättre".

Med en fläkt av internationell glamour anlände Icona Pop Visby Airport på söndagen. En konsert i Kroatien försenade succéduon, som missade den första inspelningsdagen. Nu ser de fram emot att träffa resten av gänget och att få visa upp nya sidor av sig själva.

- Det här är någonting som vi absolut inte brukar göra men det känns som bra tajming, säger Aino Jawo.

- Det är dags för det. Vi har varit ute och rest så mycket och bara varit hemma max två, tre veckor i taget. Vi vill visa den svenska publiken vilka vi är. Vem vet, det kanske kommer fram sjuka sidor som jag inte ens visste att jag hade, säger Caroline Hjelt och skrattar.

Bagagekaos

Medan de samlar ihop allt bagage, som de till slut, efter några envisa inpackningsförsök i en av produktionens bilar, får hjälp av TT och Aftonbladet med att forsla ned till inspelningen, berättar duon att de också återvänt till Sverige för att skriva ny musik, som ska släppas "snart".

- Vi har ju lekt runt väldigt mycket musikaliskt. Det här blir nog lite mer gamla Icona men med en ny känsla, säger Aino Jawo.

- De som har lyssnat på oss kommer att fatta men det blir nog också en hel del överraskningar. Vi känner stor frihet i vårt skapande, det blir både danslåtar och ballader. Vi skriver mycket om självupplevda saker, olika frustrationer över saker som har hänt, säger Caroline Hjelt.

Väl på plats på pensionat Grå Gåsen verkar tjejerna avslappande och glada över att vara på plats.

"Kompisar för livet"

- Jag tror att det blir känslomässigt, vi ska vara inne i ett hus med massor av spännande människor, jag tror att vi kommer att få kompisar för livet, säger Aino Jawo.

"Så mycket bättre"-producenten Martin Nyström är nöjd med att duon är på plats och på att Gotland levererar perfekt sommarväder. Han tror att tv-tittarna kommer att känna igen sig i programmet när den åttonde säsongen sänds i TV 4 till hösten.

- Det känns ungt och sprudlande i år. Det är mycket energi, det är min känsla, säger han.

Redan på lördagen anlände de andra artisterna, klart pirriga och förväntansfulla. Inspelningen började med Uno Svenningssons dag. Och han såg fram emot att komma i gång:

- Jag är så peppad, det är väl bara att kasta sig in, det går inte att ha någon kontroll på en sådan här inspelning.

Förväntansfull publik

Nästan lika peppade var de privatpersoner som hittat fram till pensionat Grå Gåsen på södra Gotland. Inspelningsplatsen har blivit ett välkänt landmärke under åren som "Så mycket bättre" sänts. De pensionerade husbilssemestrarna Margareta och Stig Gäfvert, från Sjömarken utanför Borås, hade precis kört av färjan och bestämt sig för att åka och titta på pensionatet, utan att veta att de skulle snubbla in i artisternas första dag.

- Det är ju fantastiskt att vi fick vara med och se det här, vi tittar ju alltid på programmet. Det roligaste är att se när de tolkar varandras låtar, säger Stig Gäfvert.

De ser fram emot årets program, kanske främst för att se Kikki Danielsson.

- Hon är ju gammal dansbandssångerska. Uno känner vi också till. Och jag vet att hon Sabina sjunger så bra, säger Margareta Gäfvert.