Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Icas nya stjärna: Ahmad Khan Mahmoodzada

Icas tv-reklam får en ny medarbetare, Ahmad Khan Mahmoodzada.Han kom till Sverige från Afghanistan 2012.– Många Ica-butiker tar idag emot en stor mängd praktikanter med utländsk bakgrund, skriver Ica i ett pressmeddelande.

Icas reklamfilmer har sänts i tv i 14 år. Och nu gör den nya medarbetar-karaktären "Abbe" entré. Han ska jobba extra i butiken med start i denna vecka.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Abbe" spelas av Ahmad Khan Mahmoodzada, som tidigare spelat en av huvudrollerna i Flyga drake. Han flydde från Afghanistan till Sverige 2012.

– Filmerna med Stig ska på ett underhållande sätt spegla verkligheten i ICA-butikerna och våra kunders vardag. Vi är väldigt glada över att ha hittat en så talangfull skådespelare till vår ensemble, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

Och att Abbe blir ny karaktär i Icas populära reklamfilmer handlar enligt företaget om ett ställningstagande från deras sida.

– Många ICA-butiker tar idag emot en stor mängd praktikanter med utländsk bakgrund, över 1000 personer med utländsk bakgrund har gjort praktik i ICA-butikerna under 2015, skriver Ica i ett pressmeddelande.