Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ibrahim vann "Talang" 2017

"Talang"-tittarna sade sitt och det blev 17-åriga Ibrahim som tog hem "Talang" och prissumman på en halv miljon kronor. Åtta akter gjorde upp om vinsten i säsongens sista avsnitt, men det blev Ibrahim Nasrullayev, som fick hela juryn och stor del av publiken att börja gråta med sin tolkning av "stad i ljus" under uttagningarna, som gick hem med segern och pengarna.

– När jag kom till Sverige började jag söka på klassisk svensk musik på internet. Det första jag hittade var Tommy Körberg och jag tyckte han var jättebra. Jag tyckte om melodin i Stad i ljus. När jag började jag förstå svenska bättre förstod jag att texten i låten berättade om mitt liv. Så det kändes väldigt passande för mig att sjunga den, har han tidigare sagt till GP.

Nasrullayev och hans familj kom till Sverige från Azerbajdzjan för ett år sen och det blev nyligen klart att familjen beviljats uppehållstillstånd.

– Jag vill fortsätta sjunga i framtiden och jobba med musik. Det gör mig lycklig. Jag önskar att jag får fortsätta sjunga och jag drömmer om att utvecklas mer och göra karriär inom musiken. Det är vad jag önskar allra mest just nu, har han tidigare sagt.

LÄS MER: Efter succén i ”Talang” – Ibrahim får stanna i Sverige

De tre deltagare som var sist kvar och kämpade om segern var rapparen Nigma, Ibrahim och tolvåriga hårdrockaren Oliver Rytting. Rytting fångade inte bara juryns uppmärksamhet utan även idolerna i Kiss med sin version av "Heaven on fire". Kiss delade hårdrockaren från Lidingös uppträdande på Twitter till sina 1,3 miljoner följare.