Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ian Person trivs fint med att stå på egna ben

På fredagen spelar Ian Person på Pustervik. För GP berättar han om nya inspirationen, drivkraften och om fördelarna med att ha blivit soloartist.

För snart en månad sedan släpptes hans första soloplatta, Exit: Highway of Light. Och i höst bär det av på turné. Ian Person förklarar att han helt enkelt inte kan sluta med musiken.
– Jag har gjort det här i så många år nu. Det har blivit ett sätt att leva på. Tar jag fram en gitarr så kommer det låtar inom en stund. Det går inte att lägga av med, säger han.

Lättare process som soloartistMed nya låtar och med ett nytt band är han sugen på att komma ut och spela. Albumet är han väldigt nöjd med, även om arbetet den här gången har skiljt sig mycket från tidigare skivinspelningar.
– Det är enklare att vara soloartist på ett sätt. Det är bara jag och producenten som behöver vara med och tycka och tänka. Det är en snabbare process. Men det är ju på gott och ont. Det kan vara bra att ha fler personer att bolla idéer med också, säger Ian Person.

Lika inspirerad ment inte lika ambitiösNumera är han tvåbarnsfar och vid sidan av musiken jobbar han i en datorbutik. Men även om han inte har några planer på att sluta spela, säger han att ambitionsnivån inte är den samma som förr.
– Jag har ju kanske inte samma strävan som när jag var yngre, att åka ut på världsturnéer och sådant. Men jag har väldigt kul, och det känns otroligt givande att hålla på med det här, säger han.

"Hoppas att jag inte slår mig"På fredagskvällen står han på Pusterviks scen, och hoppas kunna leverera en riktigt bra konsert.
 –Vi kör på. Jag tror det kommer att bli en trevlig kväll. Jag hoppas bara att jag inte slår mig. Jag har haft problem med knäna bland annat, så man får hoppas kroppen håller.

Vad ser du fram emot i sommar?
– I augusti ska jag spela på ett ställe som heter Stallebrottet, som ligger på Malmön i Bohuslän. Det är en fantastisk plats med en häftig scen. Slowgold och Magnus Lindberg spelar också. Det kommer bli skitkul!

Ian Person slog igenom på 90-talet i rockgrupperna The Soundtrack of Our Lives och innan dess Union Carbide Productions, tillsammans med bland andra Ebbot Lundberg.

Se Ian Persons senaste musikvideo: