Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

I Love Musicals slår rekord på Ullevi

Musikalhyllningen I Love Musicals med Peter Jöback, Helen Sjöholm och Tommy Körberg sålde slut på Ullevi. Det innebär att showen är världens största musikalkonsert: "Det blev en fantastisk kväll", säger Peter Jöback i ett pressmeddelande.

Igår samlades 26 742 personer på Ullevi för att bevittna världens största musikalkonsert. Peter Jöback, Helen Sjöholm och Tommy Körberg uppträdde för första gången tillsammans och backades upp av Stockholm Sinfonietta, en stor dans-och sångensemble och stjärnsolisterna Emmi Christensson, Ma-Anne Dionisio, Scarlett Strallen och Tam Mutu.

"Jag är otroligt stolt"

Samtidigt firade Peter Jöback 20 år som artist.

– Jag är otroligt stolt och glad över att ha fått förverkliga min vision och stora dröm. Det blev en fantastisk kväll och jag är så tacksam för alla som har bidragit till att den blev av, säger Peter Jöback i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Ullevi fylls av musikalälskare

"Höjdpunkterna är så många att de inte ryms i den här texten. Jag skrattar från magen åt Scarlett Strallens sammanbrott i extra allt-numret från Candide. Favoritögonblick är också Peter Jöbacks urladdning i mäktiga Gethsemane från Jesus Christ Superstar eller när publikmassan lyfter Bortom sol och måne, med tusentals mobillampor i luften. Tam Mutus version av Music of the night är också någonting extra. Maffiga crescendon matchar skimrande Broadwayleenden". Så skrev GP:s recensent på plats.

LÄS MER: 12-stegsprogram och konfettiregn på Ullevi

– Peter Jöback har med världens största musikalkonsert tagit genren till ny nivå, musikalfebern har aldrig varit större. Vi på Live Nation är otroligt stolta att tillsammans med Peter producera kvällens historiska konsert, säger Patrick Froom. Producent, Live Nation i pressmeddelandet.