Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I kväll sänds John Stewarts sista show

Efter 16 år som programledare för The daily show sänder nu Jon Stewart sitt sista avsnitt. Gästerna är fortfarande okända men det blir ett extra långt avsnitt, direkt efter republikanernas första tv-debatt.

Tidigare i vår meddelade Jon Stewart att han planerade att lämna det satiriska nyhetsprogrammet The daily show efter 16 år i rutan.

Till The Guardian sa han i april att programmet fortfarande fyller en funktion, men att det inte längre ger honom någon tillfredställelse att vara med. Han berättade också att han kände sig alltmer frustrerad över den amerikanska politiska processen.

– Det var en kombination av min egen hjärnas begränsning och programmets format, sa han till The Guardian.

– Sedan slipper jag titta på nyheterna för att hänga med; att titta på de här kanalerna hela dagarna är otroligt deprimerande.

Jon Stewart är framförallt känd för att kritisera den låga nivån på debatter och nyheter på amerikanska kanaler. Han har vid flera tillfällen hamnat i konflikt med den konservativa nyhetskanalen Fox news, senast i måndagens program rapporterar nyhetssajten Vox.

Vilka som gästar det sista avsnittet är fortfarande hemligt, men under veckan har det varit komikerna Louis C.K., Amy Schumer och Denis Leary som har fått ta plats.

I kväll möts även republikanernas toppkandidater i en tv-debatt för första gången som sänds precis före det sista avsnittet av The daily show, men om det kommer att påverka innehållet i programmet är oklart.

Jon Stewarts efterträdare blir den sydafrikanske komikern Noah Trevor som har beskrivit sig själv som politiskt progressiv.

Den svenska publiken kan se det sista avsnittet av The daily show på Comedy central.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.