Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/25

I dag begravs Olle Ljungström

I dag tog familj och vänner farväl av Olle Ljungström i Hagakyrkan i Göteborg. Här är bilderna från artistens långa karriär.

Den folkkäre artisten Olle Ljungström dog i maj i år. Han blev 54 år gammal. I dag begravdes han i Hagakyrkan i Göteborg.

Olle Ljungström startade sin karriär som 18-åring med bandet Reeperbahn 1979. Under 90-talet sadlade han om till soloartist. 1995 fick Lungström ta emot Rockbjörnen som "Årets svenska manlige artist". Totalt släppte han tio egna album. Sista albumet "Släng in en clown" kom 2013. 2012 fick han även ett stort folkligt genomslag i och med sin medverkan i TV4-programmet "Så mycket bättre".

Efter artistens död hyllades han av sina vänner. 

– Han var så grymt bra, så gränslös och vacker, som en liten gud, sa musikproducenten Dan Sundquist i en intervju med GP strax efter Olle Ljungströms död. 

– Han var alltid intresserad av var gränsen gick, och uppfattade aldrig heller gränser. Där de flesta människor har ett stopp fortsatte han. Men det är också det som gör honom så viktig, han var en spejare som rörde sig i ovan terräng, sa konstnären Ernst Billgren om sin vän. 

I dag ringde klockorna i Hagakyrkan för Olle Ljungström. 

LÄS MER: Så var Olle Ljungströms begravning

LÄS MER: Artisten Olle Ljungström död

LÄS MER: Vännerna i chock över Olle Ljungströms död