Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hypokondri blev hyllad humorshow

Komikern Nisse Hallberg turnerar just nu med sin föreställning Jag Är Sjuk. På fredag står Göteborg och mer exakt Draken på schemat. - Namnet låter kanske djupt, men det är bara humor, säger komikern.

Göteborg blir femte stoppet på Nisse Hallbergs turné med föreställningen Jag Är Sjuk. Han beskriver turnén hittills som väldigt lyckad och det har i stort sett varit fullsatt på varje föreställning.
–  Det är samma show som jag turnerade med i våras. Jag åker tillbaka till städerna där det var fullsatt första vändan. Men detta är sista gången jag turnerar med denna föreställning, vilket känns skönt med en blandning av vemod.  

Hur skulle du beskriva föreställningen?
– Den grundar sig i min hypokondri. Jag har, inbillat, haft alla typer av sjukdomar. Både fysiska och psykiska. En dag kom jag fram till att det var självskrivet material till en show. Men det är bara humor. Många komiker i dag vill förankra sina föreställningar i något djupt. De släcker ner salen och vill framföra ett budskap. Det skiter jag i. Jag vill bara dra skämt. Det var faktiskt en tant och en gubbe som lämnade föreställningen i Jönköping efter tio minuter, de förväntade sig en dramamonolog i en timme. Då kände jag mig nöjd. Någon ska vara upprörd.
Förra året vann Nisse Hallberg priset som årets nykomling på Svenska standup-galan och när han nu kommer tillbaka till Göteborg hoppas han på lika stor publik som sist han var här. 
– Det var nästan fullsatt, några tomma ströplatser bara. Skit i hockeyn eller andra fredagsintressen och kom och skratta!