Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hugh Hefner har dött

Den omstridde grundaren av Playboy har dött vid 91 års ålder.

Enligt CNBC ska playboygrundaren ha dött, vilket ska ha uppgetts av Playboys officiella twitterkonto.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Enligt Playboy Enterprises ska Hugh Hefner ha dött av naturliga orsaker och ska ha somnat in i sitt hem.

Playboy Magazine grundades för över 60 år sedan som ett väldigt nischat herr-magasin innehållandes bilder på nakna kvinnor samt olika reportage.

Enligt den amerikanska tv-kanalen grundade Hefner tidskriften med bara knappa 5 000 kronor. Samtidigt ska han också ha lånat drygt 8 000 kronor från sin mor för att få igång sin verksamhet.

Del av sexuella revolutionen

Playboy Magazine uppges ha varit en stor del av den så kallade "sexuella revolutionen" under 60- och 70-talet. Hefner är också känd för att ha kämpat för yttrandefriheten på sitt vis genom att kämpa för att få rätten att distribuera sin tidning efter att den amerikanska posten vägrat att dela ut tidningen till Playboys kunder. Hefner tog då fallet ända upp till den amerikanska Högsta domstolen.

"Stod upp för yttrandefrihet

– Min far levde ett exceptionellt liv och var en kulturell pionjär och en ledande röst i några av de mest betydade sociala- och kulturella rörelserna i vår tid och stod upp för yttrandefrihet, sociala rättigheter och sexuell frihet, skriver Cooper Hefner, Hugh Hefners son i ett uttalande, enligt CNBC.

Hefner lämnar efter sig sönerna Cooper, David och Marston, dottern Christie och hustrun Crystal, som är 60 år yngre än honom, och som han gifte sig med 2012.