Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hov1 på turné med nya skivan

En lång sommarturné väntar Hov1. Med sig har de låtar från den nya skivan, som är självbetitlad.

De har redan spelat på många stora scener och nöjesparker. I maj kom hela 17 000 människor för att se bandets konsert på Gröna Lund. Då fick de till och med stänga grindarna för att det var så många på plats.

TT: Vad ser ni fram emot med sommarturnén?

- Allting blir liksom bättre på sommaren, det är mycket glädje och publiken är väldigt lättsam. I sommar vill vi ge mycket av oss själva, och ge glädje. Visa att det här är det roligaste vi vet. I år spelar vi ju också ett helt nytt set låtar, som vi inte har spelat live tidigare, låtar som "Mandy Moore" och "Gråzon". Det ska bli roligt, säger Noel Flike.

TT: Ni har fått mycket beröm för era texter, varför tror ni att de har blivit så uppmärksammade?

- Det beror nog på att de är på svenska. Det blir mer fokus på texterna då, oftast blir melodin och beatet mer styrande när det handlar om engelska låtar. Men det man vill göra är ju att beröra, och lyckas man beröra någon annan än sig själv med sina texter har man lyckats, säger Noel Flike.

TT: Vad är viktigast för er på en spelning?

- Det är att publiken har lika roligt som vi, om vi visar att vi har roligt tror vi att det kommer att smitta av sig, säger Ludwig Kronstrand.

TT: Vad tar ni med er från den tidigare sommarturnén?

- Att kanske inte ta allt så personligt. I år ska vi väl egentligen göra samma sak som förra året, fast bättre. Vi gasar på, säger Ludwig Kronstrand.