Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter gymnasiet flyttade Felix Jaehn till London och det var där han började göra egen musik. Han har haft två stora hits med "Cheerleader" och "Ain't nobody".

Housestjärnan med en egen EM-låt

Med låtar som "Cheerleader" och "Ain't nobody (loves me better)" har Felix Jaehn snabbt blivit ett av de stora namnen på housescenen. Nu är han dessutom aktuell med Tysklands officiella EM-låt "Jeder für Jeden".

När Felix Jaehn mötte Jerôme Boateng och Mario Götze från det tyska fotbollslandslaget föddes idén om att de skulle göra en låt ihop. Jaehn började komponera musiken och senare anslöt sig den tyska musiklegenden Herbert Grönemeyer för att sjunga på spåret. Resultatet blev "Jeder für Jeden", ett möte mellan en av Tysklands mest erfarna musiker och landets nya stjärnskott.

Samarbetet hade dessutom influenser från tyska landslaget som skickade ämnesförslag och låtar som inspiration.

- Det finns alltid artister som försöker få en hit genom att använda EM. Det var väldigt viktigt för mig att vi försökte göra en låt tillsammans med landslaget och hitta ett ämne som berör dem, säger Felix Jaehn.

Följer EM under turnén

Kärleken till fotbollen och landslaget har påverkat Felix Jaehns turnerande. Långt i förväg har han sett till att vara ledig under de viktigaste matcherna.

Däremot glömde han bort kvartsfinalerna. När Tyskland mötte Italien uppträdde Jaehn på Bråvallafestivalen.

- Jag såg en bild på en dj som hade ställt upp sin telefon för att kunna se på EM samtidigt som han spelade. Jag funderade också på att göra det, men det skulle inte kännas rätt, säger Felix Jaehn.

Det blev vinst för Tyskland den gången, men i torsdags åkte de ut ur turneringen när de mötte Frankrike i semifinal.

Musiken kommer först

Hans första kärlek var dock musiken.

Som sexåring började Felix Jaehn spela fiol och tio år senare gjorde han sina första dj-set. När han började komponera egen musik fick han användning av sin klassiska skolning.

- När det gäller att göra låtar handlar det bara om musiken. Min musik kombinerar de riktiga instrumenten med den elektroniska världen.

Jaehn fick sitt stora genombrott med remixen av Omis reggaeklingande "Cheerleader". Efter det följde flera framgångsrika remixar, men nu fokuserar han på egenkomponerade låtar. Tanken är att det ska bli ett album också, men det är svårt att få till.

- Jag vill visa att jag är mer än bara en remixare. Albumet var nästan klart för ett år sedan, men alla stilar och trender förändras så snabbt att låtarna inte känns rätt längre. Men det är inte längre album som är det viktigaste. För mig är det viktigare att släppa helt nya låtar som känns fräscha.