Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Houseklubben Trunkfunk firar 6 år med drömbokning

I sex år har Trunkfunk bokat några av världens bästa internationella house- och technoakter till Göteborg. Inför sexårskalaset kommer ingen mindre än dj:n Total Freedom från Los Angeles. "En hemmafestkänsla med en skitstor DJ. Det blir maxat", säger arrangören Fredrik Nyberg.

På fredag den 28 april firar Trunkfunk sex år som klubb genom fest på Yaki-Da. Som gäst-dj kommer Total Freedom, från Los Angeles. Med rötter från punk- och gayscenen levererar han stökiga elektroniska beats och UK garage-vibbar. I ett helt år har arrangörerna försökt boka honom.

– Vi har försökt sjukt länge. Det var Nino som hittade hans grejer och det var något av det fetaste jag hört på flera år. Det var tur att vi fick till det här datumet innan han blir för stor, säger Fredrik Nyberg, en av arrangörerna.

Fredrik Nyberg, 39, bor i Berlin. Den andra arrangören, Nino El Khoury, 27, tar sig från Stockholm. På så sätt möts de halvvägs i Göteborg som de båda ursprunligen kommer ifrån.

– Vi åker ungefär lika långt för att ta oss till Yaki-Da. Vi har varit med bägge två alla gånger, det hela bygger mycket på att vi är där. Det är nog lite speciellt att folk flyger in från olika städer på det sättet.

I sovrummet på Yaki-Das tredje våning skapas en blandning mellan svartklubb och hemmafest som lockat en salig blandning folk genom åren.

Sex år är ganska länge för en klubb i Göteborg?

– Det är sjukt länge faktiskt. Jag har varit involverad i massa olika klubbar innan Trunkfunk och medellivslängden brukar vara typ tre eller fyra år. Sex år känns verkligen som en milstolpe.

Fredrik Nyberg berättar att klubben grundar sig i skivbolaget Trunkfunk som funnits i mer än 15 år. Idag jobbar han med att göra musik på heltid i Berlin.

– Det finns en grundstomme som färgat av sig på klubben. Men så tror jag vi hela tiden lyckats återuppfinna hjulet med oss själva och hitta kul grejer. Att det inte bara blir ännu en klubbkväll, särskilt när man åker till sin hemstad. Det blir en familjär grej.

LÄS MER: Trunkfunk – en smak av Berlin

Som exempel på att hitta nya grejer berättar Fredrik Nyberg att de bjudit in konstnären Tony Karlsson i samarbete med Galleri Nomad. Han har jobbat med artister som Zhala, Beatrice Eli, Yung Lean, Robyn och Neneh Cherry. Under kvällen kommer Tony Karlssons konstverk visas upp.

– Det är en fördel med att vi kör i ett så litet rum på Yaki-Da. Det blir så sjukt intimt. En sådan som Total Freedom är van vid att stå på megaklubbar som Berghain i Berlin. Det här blir en helt annan grej då det är så mycket andra grejer som händer i rummet. Det blir en hemmafestkänsla med en skitstor DJ. Det blir maxat.