Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Housefesten sätter Ullevi i gungning

Dj:n Jakob Liedholm sparkade igång årets Summerburst. 24 000 housetörstande människor väntas till den stora utomhusfesten på Ullevi i Göteborg. -Jag ska pumpa, jag ska veva! säger besökaren Lars Torstensson.

Solen steker när besökarna studsar in på festivalområdet under fredagseftermiddagen. 16-årige Helsingborgssonen Jakob Liedholm kickar från scenen igång helgens Summerburstfestival. Det tar inte många minuter innan publiken vevar för fullt med armarna mot himlen.

-Hela hjärtat bultar, hela kroppen skakar och jag mår bara bra. Det är nära inpå världens bästa dag. Housemusik har växt till att bli min flickvän, jag får så mycket kärlek. Nu ska jag ge någonting tillbaka, säger en leende Lars Torstensson från Trollhättan och fortsätter: -Jag ska ge en djävla stämning. Jag ska pumpa, jag ska veva jag ska köra allmänt all in. Jag kommer att göra kaos med stan.

Nostalgi med Guetta

Med sig på det jättelika dansgolvet har han vännerna Emmy Granath, Elenor Esposito och Jane Forslund från Lilla Edet. Emmy Granath ser särskilt fram emot fredagskvällens spelning med franske superstjärnan David Guetta.

-Han är så stor och jag har lyssnat på honom sedan jag var tonåring. Det är nästan lite nostalgiskt att få se honom, säger hon.

Göteborgspolisen är på plats under festivalen och känner ingen oro för att helgen ska bli stökig. De beskriver publiken som skötsam.

-Biljetterna är ganska dyra och de som går dit är inställda på att vara där i en eller troligtvis två dagar. De sköter sig, vill inte bli av med banden och inte stöka och böka, säger insatschefen Leif Wetterskog.

Polisen: ingen rejvfest

Under fjolårets festival, som arrangerades på Valhalla IP, beslagtog polisen en hel del alkohol. Men några större mängder narkotika såg de inte röken av.

-Vi gjorde kontroller och kunde inte upptäcka att det här skulle vara någon form utav, som en del trodde, rejvfest, säger Leif Wetterskog och fortsätter: -I år lägger vi inte speciellt mycket vikt vid att leta efter narkotika. Men får vi tips eller indikationer så har vi personal som kan agera.

Summerburst arrangeras för andra året i rad i Göteborg. Nästa helg flyttar festivalen till östkusten för att ge Stockholm en rejäl omgång arenahouse.