Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Claire och Frank Underwood. Bild: Netflix

House of Cards avslutas nästa år

Netflix politiska drama går mot sitt slut. Den sjätte säsongen, som planeras släppas under 2018, blir den sista.

 

House of Cards, serien om det makthungriga presidentparet Underwood, kommer att avslutas nästa år i och med den sjätte säsongen. Det skriver The Hollywood Reporter.

Serien var en av de första av Netflix egna produktioner och den första säsongen släpptes på streamingtjänsten år 2013. Sedan dess har fansen fått följa Frank Underwood, spelad av Kevin Spacey, och hans resa från att vara Demokratiska partiets "piska" i kongressen till att bli världens mäktigaste man.

Anklagas för sexuella övergrepp

I dag gick Kevin Spacey ut på Twitter och berättade att han är homosexuell – detta i samband med uppgifter om att han begått sexuella övergrepp på Star Trek-stjärnan Anthony Rapp som vid tillfället var 14 år gammal.

LÄS MER: Spacey kommer ut efter sexanklagelser

Kevin Spacey twittrade att Rapps berättelse gjorde honom förfärad, men att han inte kunde minnas händelsen.

"Men om jag uppförde mig på sättet han beskriver är jag skyldig honom en uppriktig ursäkt", skrev han.

Enligt The Hollywood Reporter uppger Netflix att nedläggningen av House of Cards inte beror på detta, utan att det snarare är ett naturligt avslut på historien om Frank Underwood.

Då kan sista säsongen komma

House of Cards har nominerats till en Emmy 46 gånger och tagit hem vinsten sex gånger. Förutom Kevin Spacey, medverkar namn som Robin Wright, Mahershala Ali, Kristen Connolly och svenska Joel Kinnaman.

Den sjätte säsongen planeras att släppas på Netflix i maj 2018.