Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hoppas på Oscar för Malik

Searching for Sugar man började som en idé till tv-programmet Kobra. Nu hoppas Malik Bendjellouls gamla redaktion på en Oscarsstatyett. - Vi sitter och håller tummarna som galningar, säger Kobras Kristofer Lundström.

Oscarsnominerade Malik Bendjelloul jobbade tidigare som reporter på SVT:s kulturmagasin Kobra. Där var också där han sprang in i historien om den bortglömde Sixto Rodriguez. Men han insåg snart att historien var för bra för att klämmas in på tio minuter. Där och då började resan som alltså kan sluta med en Oscarsstatyett på måndag morgon. Den forne kollegan Kristofer Lundström är inte förvånad över Malik Bendjellouls plötsliga framgång.

- Malik har en energi som kan övervinna allt, ingenting kan stå i vägen för honom. Det är som att han går på någon sorts naturlig drog, säger Kristofer Lundström och skrattar.

Programledaren är fylld av optimism inför helgens stora gala.

- Jag tror att han har all chans i världen. De älskar filmen i USA och tilltalet passar verkligen en amerikansk publik. Hur det än går kommer det att vara en otrolig dörröppnare för Malik, säger Kristofer Lundström.

- Han har haft ett helt fantastiskt år. Det är klart att det ska krönas med en Oscar.

När vi når Kristofer Lundström befinner han sig på en reportageresa i Burkina Faso.

Trots att målet för besöket är en filmfestival är han osäker på om han kan följa helgens stora gala i direktsändning.

- Jag har faktiskt ingen koll på om den sänds här. Vi får väl hoppas, säger Kristofer Lundström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.