Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kevin Hart. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hoppar av Oscarsgalan efter homofobkritik

Komikern Kevin Hart lämnar det prestigefulla uppdraget som värd för Oscarsgalan. Anledningen är homofoba uttalanden han först inte ville backa från.

Kevin Hart lämnar det prestigefulla uppdraget som värd för Oscarsgalan, världens största gala. Anledningen är att han anklagas för att ha gjort homofoba uttalanden på Twitter för flera år sedan – uttalanden han först inte ville be om ursäkt för, när Oscarsakademien krävde det.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Några timmar senare, på torsdagsmorgonen, ändrade han sig dock.

"Jag är ledsen att jag har sårat folk. Jag utvecklas och vill fortsätta att göra det. Mitt mål är att föra samman människor, inte slita dem isär", skriver Hart på Twitter och gör klart att han hoppar av för att för att inte vara "en distraktion under en kväll som ska hylla så många talangfulla konstnärer".

"Jag ber uppriktigt om ursäkt till hbtq-samhället för de okänsliga formuleringarna jag tidigare har gjort", skriver han också.

Kevin Hart har varit med i filmer som "Ride along", "Central intelligence" och "Jumanji: Welcome to the jungle", och turnerar också som ståuppkomiker.

Han skulle ta över efter Jimmy Kimmel, som lett galan de senaste två åren.

Oscarsgalan sänds från i Los Angeles 25 februari. Vem som ersätter Hart är ännu inte känt.