1/4

Hon vill ha mansfria zoner överallt

I sommar har flera fall av sexuella övergrepp på festivaler uppmärksammats. Inför kulturkalaset i Göteborg diskuterades det att eventuellt införa mansfria zoner - något som aldrig blev av. Men en som är positiv till förslaget är rapparen Linda Pira.

Linda Pira är en av Sveriges största kvinnliga rappare. Nu vill hon se krafttag mot sexuella övergrepp mot kvinnor i samhället.

Dock menar hon att uppmärksamheten varit snedvriden i sommar genom att framförallt fokusera på övergrepp under festivaler.

- Jag tycker det är fel att man lägger fokus på festivaler. Det här med övergrepp och sexuella trakasserier händer överallt. På bussen, i skolan, i parken. Så jag tycker det blir lite konstigt när man lägger fokuset på festivaler just nu. Men det har väl också med att göra med samma sak. Det är mycket lättare med tillgängligheten i sociala medier och så där. Men det här är något som hänt alltid, säger hon.

LÄS MER: Kameror ska stoppa sexuella övergrepp på Kulturkalaset

Och mansfria zoner är du alltså för?

- Jag tycker det är jättebra. Det ser ut som det gör. Det går inte att ta bort det som är. Att en tjej ska kunna gå någonstans och känna sig trygg det är bara bra. Men jag tycker att de ska skapa sådana zoner på fler ställen. Inte bara på festivaler, säger Linda Pira.

LÄS MER: Alexandra utsattes för övergrepp i publikhavet

Typ vadå för ställen?

- Det ska finnas i skolan, på fritidsgården. Det ska finnas i parken. När det är sådana här event när det är mycket människor så ska det finnas, säger hon.

LÄS MER: Tjejer omringades och antastades - fick slå sig loss