Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Hon tittade bara på när jag fick smisk"

I Alex Schulmans senaste bok "Glöm mig" beskriver han saknaden efter mamma. Hon dog förra året och nu berättar han om relationen i en intervju med tidningen Café.

Journalisten, författaren och programledaren Alex Schulmans mamma dog i februari förra året. Men enligt medieprofilen försvann hon långt innan dess, berättar han i en intervju i Café.

Mamman Lisette Schulman kämpade enligt Alex med alkoholproblem.

- Stranden där vi låg för en timme sedan. Det var där jag låg 2013 när jag fick ett samtal om att hon var på torpet i Värmland och på väg att supa ihjäl sig. Jag kastade mig i en bil och mötte upp Calle på flygplatsen och åkte dit, säger han till Café och fortsätter:

- Jag hade en mamma en gång, i en barndom som var väldigt ljus. Jag minns att jag väljer min mamma före min pappa. Min riktiga mamma. Det är ett sökande efter den tidens mamma, hon som på sätt och vis bara fanns i fem–sex år.

Han berättar i intervjun att mamman försvann när han kände att hon när som helst kunde lämna honom.

LÄS MER: Alex Schulman ger ut ny bok i höst

Men en sekvens som inte nämnts tidigare är att hon blir ett tyst vittne i passagerarsättet då han som barn blir slagen.

- Mamma var ju där också. I bilen. Varför sa hon ingenting? Min pappa var ju kolerisk men hon var bara tyst. Hon var alltid bara tyst. Och hon tittade bara på när jag fick smisk. Tyst. Hon sanktionerade smisket. Det var det värsta. Hon stod där tyst och bara lät det hända, säger han till Café.

Alex Schulman gjorde sin författardebut 2009 med romanen "Skynda att älska", en bok som både fick fina recensioner och sålde i över 150 000 exemplar i Sverige.

LÄS MER: Alex Schulman: Skynda att älska

GP har försökt nå Alex Schulman för en kommentar.