Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Knyckare. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT - Instagram

Hon startar mansfri festival

De sexuella övergreppen på Bråvallafestivalen har fått många att se rött. En som gått från bestörtning till handling är Emma Knyckare. Nu grundar hon landets första mansfria rockfestival.

Allting började med ett inlägg av komikern Emma Knyckare på Twitter under söndagen: 

"Vad tror ni om att vi styr ihop en asfet festival dit bara icke män är välkomna som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig?"

Sedan gick det fort. Knyckare fick glada tillrop från frivilliga inom alla möjliga fält, och artister, sjuksystrar, pr-människor och projektledare anslöt sig i rekordfart

– Tydligen är det jättemånga människor som har haft tankarna i samma banor och som kände sig inspirerade av mitt inlägg, allt från lokalvårdare till landets artistelit. Det är jätteroligt, säger Emma Knyckare till GP.

Festivalen blir av

Redan kring lunchtid dagen därpå kunde Emma Knyckare låta meddela genom sociala medier att saken var klar: Nästa sommar ser Sveriges första mansfria festival dagens ljus.

Bland artisterna som anmält sitt intresse att spela hittas bland annat akter som Syster Sol, Cleo och Linnea Henriksson. 

– Magnus Betnér har erbjudit sig att städa efteråt. Det tycker jag är fint, säger Emma Knyckare och skrattar. 

 

 

Vilka är mä?

Ett inlägg delat av Här Är Jag! (@knyckare)

Knappt några haters

När jämställdhetssatsningar annonseras brukar det nästan alltid åtföljas av nedsättande kommentarer. Men den här gången har det varit väldigt lite sådant.

– Jag tror att många män också känner att det finns ett behov. De vill ju också att deras döttrar, systrar, kompisar och flickvänner ska kunna gå på festival och ha roligt utan att råka illa ut. Jag har nästan bara fått positiva och glada reaktioner. 

Nästa steg blir att samla de frivilliga krafterna och göra upp en plan för hur festivalen ska se ut, var den ska hållas och vilka som ska delta. 

– Under de närmaste dagarna ska allting organiseras. Jag vill att det ska bli ordentligt och på riktigt. Jag är ju komiker och har aldrig gjort någon festival tidigare, men det finns som sagt många som vill hjälpa till, så det känns tryggt, säger hon.

 

 

 

Vilka är mer mä?

Ett inlägg delat av Här Är Jag! (@knyckare)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.