Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hon provade Wonder Womans svärdtrick

Superhjältefilmen Wonder Woman har tagit världen med storm. En av de stora snackisarna är om man verkligen kan gömma ett helt långsvärd i en balklänning. Fäktaren Eva Wei bestämde sig för att ta reda på saken.

För 29-åriga Eva Wei var vägen från tanke till svärd inte lång när hon fick höra om en scen i nya filmen Wonder Woman där superhjälten gömmer ett helt svärd i sin balklänning. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I filmen infiltrerar Wonder Woman en tysk fest och tvingas därför bära lite mer opraktiska kläder än vanligt. Huvudrollens klädproblem är återkommande då hon kommer in som amasonkrigare mitt i ett brinnande första världskrig då kvinnorna i London inte kommit särskilt långt inom jämställdheten.

via GIPHY

– Jag har en kompis som har sett filmen som var väldigt skeptisk till huruvida det gick eller inte, så jag bestämde mig för att prova, berättar hon.

Hängiven fäktare

Eftersom Eva Wei lägger en stor del av sin fritid på historisk fäktning fanns dessutom all rekvisita hemma.

– Jag fäktas fyra gånger i veckan i en sport som heter Historical European Martial Arts så jag hade både en klänning till hands och svärd har vi 7-8 stycken hemma, så jag testade helt enkelt att dölja det i klänningen, säger Eva Wei.

LÄS MER: Wonder Woman slår kassarekord i USA

Hur gick det då? Om man ska tro bilderna från experimentet så är Wonder Womans partyknep inte så långt från verkligheten.

– Det gick bra. Jag fick ner svärdet och tog ett par danssteg och det gick att röra sig obehindrat.

Vilken dans blev det?

– *Skratt* Ja ingen vals direkt, det var inte jättemycket till dans eftersom jag mest ville undersöka om det gick. Jag är i första hand fäktare och inte dansare, men jag tror att det går att dansa i. Mitt svärd är dock inte vasst, så jag skulle rekommendera en skida om man vill ha ett vasst svärd på ryggen.

Eva Wei beskrev sitt experiment i ett inlägg på Facebook och lät en kompis dokumentera det med bilder. Inlägget har nu delats över 8 000 gånger och under hashtaggen #wwgotyourback har många postat egna bilder på hur de gömmer allt från lasersvärd i klänningen till svärd i svenska folkdräkter.

– Det är kul att se andra göra samma sak, men jag har egentligen ingen stark åsikt om att det blivit så viralt. Även om jag inte hade trott att det skulle bli det.Inte sett filmen

Eva Wei berättar att hon själv inte hunnit se Wonder Woman-filmen ännu, men att uppmärksamheten kring inlägget har gjort att hon är ännu mer sugen på att se den.

– Jag har inte hunnit se den, men jag gillar superhjältefilm och har tänkt att se den, säger hon.