Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skådespelaren Jennie Silfverhjelm är aktuell i de kommande "Beck"-filmerna.

Hon får huvudrollen i nya ”Beck”

”Beck” är tillbaka – med ny gruppchef. I vårens kommande två filmer tar poliskommissarien Alexandra Beijer, spelad av Jennie Silfverhjelm, över Martin Becks tjänst.

I teater- och filmvärlden är Jennie Silfverhjelm ett bekant ansikte. Hon blev till exempel nyligen Guldbaggenominerad för sin huvudroll i ”All inclusive”.

Hon har också synts i "Beck" tidigare – men i den trettiosjunde filmen om Beck, ”Utan uppsåt”, tar Jennie Silfverhjelms rollfigur Alexandra ”Alex” Beijer över Martin Becks tjänst.

- Alex karaktär smygs in i handlingen. Hon har redan träffat Steinar Hovland tidigare, i Jordanien, där kemi uppstod. När hon sedan flyttar hem till Sverige för att ta över Martin Becks tjänst, som även Steinar har sökt, uppstår en ny dynamik i gruppen, säger Jennie Silfverhjelm.

"Naturlig ledare"

Poliskommissarien Alex är en ambitiös yrkeskvinna, som offrat barn och familj för jobbet. Men rollen har också en hemlig sida.

- Det tar tid att lära känna Alex. Hon är en naturlig ledare som inte är rädd för konflikter, men också sårbar vilket blir tydligt i andra filmen.

Utöver Jennie Silfverhjelm görs huvudrollerna av Kristofer Hivju (som Steinar Hovland) och Peter Haber (som Martin Beck).

En modern ”Beck"

Den svenska krimgenrens popularitet fortsätter att växa – och i takt med tiden har handlingen i "Beck" moderniserats.

- Beck har genomgått stora förändringar på senare år. Framför allt att en kvinna kommer in och får ta stor plats, och att det manusmässigt blivit mer karaktärs- och relationsdrivet. Att Alex är så mänskligt utmejslad var orsaken till att jag tackade ja till rollen, säger Jennie Silfverhjelm som hoppas att "Becks” trogna tittarskara tar emot karaktären med kärlek.

Hur framtiden ser ut för Alex efter vårens premiärer är inte hugget i sten, men Jennie Silfverhjelm har fått mersmak.

- ”Beck” har en ny era, och det vore synd att inte ta reda på vart den tar vägen.

De nya "Beck"-filmerna, "Utan uppsåt" och "Djävulens advokat", får premiär på C More den 3 mars respektive den 7 april.