Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emilia Lind blev framlyssnad till Lyssnarnas sommarvärd! Foto: Privat.

Hon blev Lyssnarnas egen sommarvärd

Vid femton års ålder gick Emilias mamma hastigt bort. I dag har hon en ny familj, men hon har skapat den själv. Nu har hon blivit lyssnarnas sommarvärd i P1 Sommar.

Emilia Lind från Göteborg pluggar just nu till socionom i Umeå, men sedan i måndags har hon i hemlighet också burit på vetskapen om att det är hon som röstats fram att bli Lyssnarnas egen sommarvärd i P1.
– Det är jättestort. Verkligen. Jag vet inte riktigt när jag kommer att ta in det här, säger hon till GP.

Den 20 juli sänds hennes program om sorgen att som 16-åring förlora båda sina föräldrar, och om styrkan i att ändå inte ge upp.
– Jag växte upp med en pappa som inte var närvarande på grund av psykisk sjukdom. När min mamma sedan dog för sju år sedan stod jag helt ensam i livet, eftersom jag inte har några syskon. Det var det tuffaste av allt: att tvingas inse att "oj nu är jag själv". Att alla andra har någon men själv har jag ingen. 

Har du några favoriter bland Sommarvärdarna?
– Ja Henrik Larsson, och så Kristian Gidlund förstås. De programmen har gripit tag allra mest. 

Vad är det du gillar med programidén?
– Att man får lära känna en annan människa. Ofta känns det väldigt personligt, som att sitta i ert rum tillsammans. Ert sådant program tänker jag också göra. Nära och personligt – men inte för privat, så att jag blottar mig för hela svenska folket.

Läs en längre intervju med Emilia.