Scarlett Johansson
Scarlett Johansson

Hollywoods mest prisvärda skådespelare

ANNONS
|

Chris Evans är kanske mest känd för sin roll som Marvels Captain America, men trots att filmerna drar in stora pengar så hamnar lite i Chris Evans egen ficka. Faktum är att Chris Evans är Hollywoods överlägset mest prisvärda skådespelare. Med stora filmer som Captain America: The Winter Soldier och Avengers: Age of Ultron vilka drog in 714 miljoner respektive 1,4 miljarder dollar så har Chris Evans för varje dollar han fått i lön gett en retur på 181,80 dollar.

Evans leder i år kategorin före Mila Kunis som trots den ekonomiskt misslyckade Jupiter Ascending fortfarande ger hela 87,30 dollar i retur för varje dollar hon fått i lön. På tredjeplatsen hittar vi sedan Scarlett Johansson som ger 84,90 dollar i retur och syns i samma filmer som Chris Evans samt actionfilmen Lucy.

ANNONS

Det är rentav så att av namnen i topp på listan så är fyra av fem kvinnor. Något som återigen visar på löneskillnaderna som råder mellan män och kvinnor i Hollywood. Till exempel ger Scarlett Johanssons tre senaste filmer en kombinerad vinst på 2,58 miljarder dollar varav hennes lön utgör omkring en procent av detta.

Beräkningarna är utförda av Forbes som baserar resultatet på skådespelarnas tre senaste filmer, exkluderat animerade filmer, som släppts före juni 2015 där de haft stora roller och där filmen visats på fler än 2000 biografer.

Hollywoods mest prisvärda skådespelare

1. Chris Evans - Retur på 181,80 dollar för varje dollar i lön.

2. Mila Kunis - Retur på 87,30 dollar för varje dollar i lön.

3. Scarlett Johansson - Retur på 84,90 dollar för varje dollar i lön.

4. Gwyneth Paltrow - Retur på 82,90 dollar för varje dollar i lön.

5. Emma Stone - Retur på 54 dollar för varje dollar i lön.

6. Chris Hemsworth - Retur på 42,10 dollar för varje dollar i lön.

7. Vin Diesel - Retur på 40,30 dollar för varje dollar i lön.

8. Jennifer Lawrence - Retur på 39,10 dollar för varje dollar i lön.

ANNONS

9. Mark Wahlberg - Retur på 37,90 dollar för varje dollar i lön.

10. Dwayne "The Rock" Johnson - Retur på 28,10 dollar för varje dollar i lön.

ANNONS