Hollywoodgiganterna filmar tillsammans

I en kommande film får vi se två av Hollywoods värstingar - som professor och galning. Mel Gibson och Sean Penn gör sin första film tillsammans.

ANNONS
|

Redan 1998 köpte Mel Gibson rättigheterna till Simon Winchesters bok som kretsar kring skapandet av den brittiska ordbokenOxfords English Dictionary, skriverAftonbladet. Berättelsen rör om i ämnen som galenskap ochgenialitet men framförallt fokuserar den på detvå män som var med och förändrade litteraturhistorien.

Efter att ha jobbat med projektet i över 20 år är nu Mel Gibson igång igen och jobbar vidare med filmen vars titel är The Professor And The Mad Man. Gibson ska självproducera och även göra en av huvudrollerna som professor James Murray i filmen.Bredvid honom ser vi Sean Penn som hans kollega, läkaren WC Minorsom bidrog med mer än 10 000 inlägg i ordboken, men som även spärrades in på en anstalt för kriminella ochpsykiskt sjuka personer.

ANNONS

Det är första gången Penn och Gibson spelar in en film tillsammans, trots att de befunnit sig i Hollywoods rampljus parallellt med varandra under nästan 40 års tid. Gibson debuterade 1979 med Mad Max och redan två år senare dök Penn upp med Taps. Gemensamt för båda männen är att deäven jobbat som regissörer.

ANNONS