Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hollywood-stjärnornas Trump-hån i natt

Skådespelarna Lena Dunham och America Ferrera drev med Donald Trumps syn på kvinnor och invandrare i ett gemensamt tal på demokraternas partikonvent i natt. - Enligt Donald Trump är min kropp antagligen inte värd mer än en tvåa, sa Girls-stjärnan Lena Dunham.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump har gjort sig till en måltavla efter sina kontroversiella uttalanden. Även Hollywoodeliten har hakat på i klagokören och i natt riktade Lena Dunham, regissör och manusförfattare till HBO-serien Girls, skarp kritik mot bland annat Trumps kvinnosyn. 
- Hans retorik om kvinnor tar oss tillbaka till tiden då vi bara skulle vara tysta och vackra, sa hon i sitt tal. 

Hon fortsatte:
- Jag är för fri abort, är feminist och har blivit utsatt för sexuella övergrepp och har en kronisk reproduktiv sjukdom. Donald Trump och hans parti tycker att jag ska bli straffad för att utöva mina konstitutionella rättigheter

Enat tal mot Trump

Med henne på podiet fanns skådespelaren America Ferrara, med rötter i Honduras. Hon tog i sin tur upp Donald Trumps syn på invandrare, där han tidigare pekat ut mexikaner som drogtrafikanter, brottslingar och våldtäktsmän.
- Enligt Donald Trump är jag antagligen en våldtäktsman, sa America Ferrera. 

Hon attackerade också Trumps slogan att göra "America great again". 
- Donald gör inte "America great again". Han gör "America hate again", och majoriteten av oss har inte råd att låta hans vision av USA att bli verklighet.

De avslutade sitt gemensamma tal med att gemensamt hylla Hillary Clinton som demokraternas presidentkandidat och deklarera: "Love trumps hate".